• Фючърсите на акции завършиха с приблизително равни нива

    Фючърсите на акции завършиха с приблизително равни нива

    S&P 500 отбеляза своя 11-седмичен връх

    Фючърсите на акции завършиха с приблизително равни нива

    Фючърсите на акциите стартираха с малки промени в сряда вечерта, което запази размерите на печалбите от по-рано. S&P 500 отбеляза своя 11-седмичен връх.

    Инвеститорите продължават да претеглят признаците за стабилизиране на икономическата активност в САЩ след дълбокия спад в миналия месец, заедно с надеждата за ваксина или лечение, срещу опасенията за по-дълбокото обтягане на отношенията с Китай.

    Нетният ефект, който беше определен като рисков за акциите, изпрати S&P 500 до нива над 3000 за първи път от 5 март, а Dow до близо 25 000 за първи път от 10 март. В последните сесии обаче някои от акциите изоставаха.

    Технологичният Nasdaq отбеляза спад в сравнение с показателите на другите основни индекси в сряда, а секторите за комуникационни услуги и информационни технологии изостават в сравнение с S&P 500. Това „въртене“ на технологии е причинено от ситуацията в Щатите, които „отварят“ отново икономиките си и активно помагат за катализирането на подобренията, връщайки инвеститорите обратно в по-широка кошница от акции.

    "Ако погледнем назад, април може да се определи като икономическо дъно!“, заяви Дейвид Нелсън, главен стратег в Belpointe Asset Management, пред Yahoo Finance в сряда следобед. „Бяхме във виртуален застой. Сега всичко, което правим и имаме, трябва да е по-добро от това, което правихме и имахме. Икономическата активност е естествено проявление във всяка една сфера след разразилата се криза през март.

    Все пак дълбочината на спадовете през април и началото на май, както бе подчертано в последните доклади на Федералния резерв от сряда, накара текущия процес да се върне към активността си до нивата отпреди вируса. И броя на случаите с коронавирус, и броя на смъртните случаи от пандемията продължиха да се покачват, макар и със забавящи се крачки, като броят на починалите в САЩ вследствие на Covid-19 надхвърли 100 000 в сряда.

    Икономическата активност рязко намаля във всички области заради пандемията от COVID-19. Потребителските разходи спаднаха още повече, тъй като мандатното затваряне на търговските обекти остана до голяма степен през по-голямата част от периода на проучване, което продължи до 18 май.“ – разкрива доклада на Федералния резерв.

    Участниците на пазара ще получат доклада на Министерството на труда в четвъртък, като се очаква в него да се съобщят за още 2,1 милиона души, които са подали за първи път искания за обезщетения за безработица през седмицата, приключила на 23 май. Вътрешният продукт (БВП) се очаква да остане непроменен при 4,8% годишен спад за тримесечието.

    Федерален резерв фючърси

    Оценка на новината

    5.00