• Китай и Европа „спасиха фондовия пазар“ на САЩ

    Китай и Европа „спасиха фондовия пазар“ на САЩ

    Уолстрийт се възползва от обнадеждаващата информация, която идва от пазарите в чужбина

    Китай и Европа „спасиха фондовия пазар“ на САЩ

    "Днес пазарът ни беше спасен от сила отвън, за първи път от много време насам “, каза Джим Креймър от CNBC.

    „Китай и Европа спасиха нашия фондов пазар“, съобщи„Mad Money“. "Аз ще го взема."

    „Ако останалият свят е в по-добра форма, това е фантастична новина за нашите компании, които правят бизнес в чужбина“

    Уолстрийт се възползва от обнадеждаващата информация, която идва от пазарите в чужбина, заяви Джим Креймър от CNBC.

    Коментарите са в резултат на покачването на Dow Jones с около 267 пункта, или 1,05%, до 25 742,65, S&P 500 се увеличи с 0,82% до 3,080.82, а Nasdaq Composite напрастна с 0,59% в края.

    Въпреки ескалиращото напрежение между Белия дом и тези, които протестират срещу полицейската бруталност в цялата страна, американският пазар получи тласък от германския пазар и потенциална европейска мярка за стимулиране, отбеляза Креймър. Инвеститорите също се чувстват във възходяща позиция по отношение на растежа, който Китай наблюдава в продажбите на автомобили и желязо и мед, каза той.

    Президентът Доналд Тръмп в понеделник заплаши, че ще мобилизира военните, ако държавните и местните власти не успеят да ограничат гражданските вълнения, разтърсили нацията като реакцията от смъртта на Джордж Флойд в полицейския арест -невъоръжен чернокож от Минеаполис преди повече от седмица.

    Участниците на пазара обаче следят международните пазари, за да преценят глобалното икономическо възстановяване след като пандемията от коронавирус доведе до прекъсване на световната търговия през последните три месеца. САЩ е в разгара на възобновяването на икономиката си, след като прекара месеци в ограничения, за да забави разпространението на Covid-19.

    „Ако останалият свят е в по-добра форма, това е фантастична новина за нашите компании, които правят много бизнес в чужбина, и… абсолютно засенчва какво се случва тук“, каза Креймър.

    Европейският съюз обяви план в края на май да заеме 750 милиарда евро (826,5 милиарда долара), за да избави икономиката от най-тежката криза, която се наблюдава от няколко десетилетия. DAX, германският еквивалент на Dow Jones, се повиши с 3,75% във вторник, тъй като инвеститорите предвиждат възобновяване на икономиките.

    Цените на медта се повишиха през май за втори месец направо в очакване на поскъпване в Китай, най-големият купувач на мед по целия свят. Освен това миналата седмица анализаторите от Bank of America надвишиха ценовата си стойност на медта през 2020 г. с 5.4%.

    „Това е огромно, защото медта е огромен барометър на световната икономическа активност. Най-големият пазар в света за мед е Китай “, каза Креймър.

     

    Китай Covid-19 Минеаполис фондов пазар Джордж Флойд

    Оценка на новината

    0