• Анализ на щатската фондова борса (02.06.20)

    Анализ на щатската фондова борса (02.06.20)

    Фючърсите на акциите са стабилни, пазарите се отърсват от икономическите „вълнения“

    Анализ на щатската фондова борса (02.06.20)

    Във вторник вечерта фючърсите на акциите започнаха сесията с минимални промени.

    С отслабването на пандемията от коронавирус, инвеститорите все повече насочват вниманието си към плановете на по-големите градове за отваряне на бизнеса в краткосрочен план.

    По време на редовната сесия във вторник запасите се повишиха за трета поредна сесия, задвижвани от енергийния сектор, като цените на вътрешния суров нефт достигнаха най-високото си ниво от три месеца. Повторните отваряния на пазара увеличиха търсенето на енергия.

    Участниците на пазара не спират зорко да следят продължаващите протести, грабежи и безредици, които се разиграват в продължение на няколко дни в големи райони в цялата страна.

    "Пазарът не вярва, че протестите ще се отразят върху икономиката, затова не обръща голямо внимание на случващото се", казва Пол Шхац, главен инвестиционен директор на Heritage Capital.

    Някои здравни специалисти изразиха опасения, че масовите събирания могат да задълбочат разпространението на коронавирус. Най-новите данни за растежа на новите случаи са в съответствие с последните тенденции досега, като случаите в САЩ се повишават с 1,2% до 1,82 милиона между понеделник и вторник следобед, според Bloomberg.

    Въпреки продължаващите масови събирания и нанесени щети на имущество, много кметове потвърдиха плановете си да продължат с плановете за възобновяване, с цел да намалят затягането на икономическата активност след седмици на мерки за социално дистанциране и принудително затваряне на бизнеса. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, заяви във вторник, че градът все още е планира да стартира възобновяването си от 8 юни, независимо дали протестите все още се провеждат в този момент. Чикаго по подобен начин планира да продължи напред в следващата фаза на своя процес на възобновяване, въпреки вълненията, каза кметът Лори Лайтфут.

    Някои забележителни компании се отбелязаха в т.нар. „календар“ на печалбите. Zoom (ZM), видеокомуникационната компания, разглеждана като основен бенефициент на широко разпространеното явление „работа от дома“, отчете 170% увеличение на продажбите за трите месеца до 30 април. Заради нарастването на потребителите от компанията заявиха, че планират да се разширят своята дейност в останалата част от годината.

    American Eagle Outfitters (AEO), Кембъл (CPB) и Canada Goose (GOOS) са готови да отчетат тримесечните си резултати преди отварянето на пазара в сряда.

    фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00