• Анализ на щатската фондова борса (03.06.20)

    Анализ на щатската фондова борса (03.06.20)

    Фючърсите на акции бяха поставени на пауза след шеметно рали

    Анализ на щатската фондова борса (03.06.20)

    Фючърсите на акции се отвориха с по-ниски показатели в сряда вечерта, което е своеобразна пауза след „ралито“ на американските акции през последните три месеца.

    S&P 500 прекрати най-дългата си печеливша серия от началото на февруари до тази сряда. Технологичните компании, които преди „захранваха“ индексите, също изостанаха. Редуването подчерта нарастващото доверие на инвеститорите в отраслите, в което се извършва икономическо възобновяване.

    Участниците на пазара се „отърваха“ от вълненията в цялата страна, въпреки че, масовите събирания продължиха, заедно с проявата на осезаемите признаци на избухналото напрежение между САЩ и Китай.

    Месечният доклад отразяващ промените в частните заплати, показа много по-малко от очакваните загуби на работни места през май, подхранвайки надеждата, че пазарът на труда се възстановява. Докладът на ADP показва 2,76 милиона частни заплати, загубени през май, или по-малко от една трета от очакваните 9 милиона съкращения.

    „Неочаквано малкият спад от 2,760к на частните заплати за май е най-малкото съвместим с идеята, че частичното възобновяване на няколко щата в началото на месеца е предизвикало вълна на повторното наемане на работа“, споделя Иън Шепердсън.

    Официалният доклад на Министерството на труда ще бъде обявен в петък. Икономистите очакват, че той ще покаже, че заплатите са намалели с 8 милиона през май, включително и загуба от 7,25 милиона частни заплати след спад от над 20 милиона през април. Очаква се нивото на безработица да се покачи до 19,5% от 14,7%.

    Признаците, че пандемията от коронавирус затихва, също помогнаха за засилване на рисковите апетити на инвеститорите. Ежедневният брой на смъртните случаи от коронавируса в щата Ню Йорк падна под 50 в сряда, достигайки най-ниското ниво за повече от два месеца. Ресторантите в седем региона в щата, всички извън Ню Йорк, ще отворят врати за своите клиенти в четвъртък, заяви губернаторът Андрю Куомо на пресконференция.

    Ню Йорк е готов да започне първата фаза на процеса на възобновяване в понеделник.

    В САЩ новите случаи на коронавирус се повишиха с 1,2% между вторник и сряда, което съответства на средния темп на увеличение през последните седем дни, сочат данните на Bloomberg и Johns Hopkins.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00