• Фючърсите на акциите отбелязаха ръст преди публикуването на доклада на Министерството на труда

    Фючърсите на акциите отбелязаха ръст преди публикуването на доклада на Министерството на труда

    Американските акции приключиха сесията в четвъртък предимно по-ниско

    Фючърсите на акциите отбелязаха ръст преди публикуването на доклада на Министерството на труда

    Фючърсите на акциите се повишиха в четвъртък вечерта. Инвеститорите със засилено любопитство очакват отчета за майските работни места на Министерството на труд. Наблюдават се и вече ранните признаци на възстановяване на икономиката, която бе засегната от пандемията от коронавирус.

    Американските акции приключиха сесията в четвъртък предимно по-ниско, като S&P 500 приключи печелившата серия от четири сесии. Все пак индексът се насочи към седмичните печалби от над 2% след ралирането по-рано тази седмица. Повечето бизнеси се активизират на фона на пандемията, затъмнена от опасенията от протести и безредици в много градове в цялата страна.

    Докладът за работа на Министерството на труда от петък за приключване на седмицата, ще отрази бъдещите щети на пазара на труда след историческите загуби на 20,5 милиона от неземеделските заплати през април. Икономистите очакват още 8 милиона заплати да бъдат намалени през май, а равнището на безработица да скочи до 19,5% - най-високото ниво от Голямата депресия.

    Докладът от седмицата ще обхване само най-ранните етапи на процеса на възобновяване на много държави. Много инвеститори вече са започнали да търсят по-нови икономически данни, които макар и все още да са слаби в исторически план, поне са показали подобрение от дълбочината на индуцирания от вируса спад.

    Седмичният доклад на Министерството на труда в четвъртък показа, че новите искания за безработни са спаднали до 1,877 милиона за последната седмица на май, което е малко по-високо от очакваното.

    Някои бизнеси също започнаха да набират на потребителска и бизнес активност от зародиша в края на март и април.

    American Airlines (AAL) заяви, че в четвъртък са планирани множество полети, като общо повече от 55% от капацитета им ще бъде зает, спрямо едва 20% през май, позовавайки се на „подобряване на търсенето на въздушни пътувания“. Това съобщение предизвика 41% скок в акциите на American Airlines в четвъртък, а акциите на партньорски авиокомпании се повишиха чувствително.

    Инвеститорите показаха повишен апетит към новите компании, които правят публичните си дебюти тази седмица, след като виртуалният IPO пазар замръзна в средата на пандемията на коронавирус.

    Акциите на базата данни на софтуерната информационна компания ZoomInfo Technologies (ZI) затвориха с 62% по-високо в четвъртък, който бе и първият им ден на търговия, в първото американско технологично IPO от април. Това се случи ден след публичния дебют на Warner Media Group (WMG) в Nasdaq, след като компанията събра 1,93 милиарда долара в голямо първоначално публично предлагане за най-големият американски листинг досега през тази година.

     

    акции фючърси

    Оценка на новината

    5.00