• Фючърсите на акции смесени след рали, S&P 500 продължава да бележи положителни резултати

    Фючърсите на акции смесени след рали, S&P 500 продължава да бележи положителни резултати

    Фючърсите на акциите отвориха сесията тази нощ смесено, тъй като участниците на пазара направиха пауза

    Фючърсите на акции смесени след рали, S&P 500 продължава да бележи положителни резултати

    След затварянето в понеделник, S&P 500 продължи с положителните си резултати за годината до момента, а Nasdaq достигна нов максимум. Четири от 11-те сектора на S&P 500 - информационните технологии, потребителската свобода, комуникационните услуги и секторите на здравеопазването - бяха зелени за годината до момента. Dow се повиши с 1.7%, или 461 пункта, като акциите на Boeing (BA) напреднаха с 12% за шести пореден ден.

    Националното бюро за икономически изследвания (NBER) обяви в понеделник, че американската икономика навлиза в рецесия след достигнат връх през февруари, с което приключва най-дългата експанзия след Втората световна война.

    "Ние казваме на хората да игнорират икономическите данни", каза Брент Шут, главен инвестиционен стратег на Северозападната взаимна, пред Yahoo Finance в "Тикер" в понеделник. „Пазарът е перспективен механизъм - той ще се радва на по-добро бъдеще, той отразява факта, че ние отваряме големи части от американската икономика без значителни скокове в случая.

    Ние подозираме, че в бъдеще, макар и възвръщаемостта със сигурност да не е такава, каквато е днес, или каквато е била през последните няколко месеца, все още има стойност, останала в различни части на пазара за инвеститори“ Schutte казах. Той каза, че все още вижда стойност в цикличните акции, които ще се възползват най-много от повторното отваряне, заедно с някои местни компании с малки и средни капитали, и някои международни акции.

    Други посочиха мащабните усилия за стимулиране от страна на Федералния резерв като ключов двигател за постигнатите от S&P 500 цели 44,5% от края на 23 март.

    Фондовият пазар се движи от ликвидността и надежди за ваксина. И двете вероятно ще продължат да съществуват”, сподели Иън Шепърдсън, главен икономист за макроикономиката на Пантеон.

    Бързото нарастване на паричното предлагане не е достатъчно само за увеличаване на акциите, но печалбите вероятно ще се възстановят. Подновените блокировки и разочарованията от ваксината са реални рискове“, добави той.

    Фед в понеделник разшири обхвата на своята програма за кредитиране, обявена за първи път в средата на март, като намали минималния размер на заема, увеличи максималния лимит на заема и удължи срока на заема до пет години, за да стимулира участието в програмата.

    Федералният комитет за отворен пазар започва първия ден от двудневното си заседание във вторник и ще издаде последното си решение за паричната политика в сряда.

    фондови пазари фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00