• Фючърсите на акциите скочиха след разгром на „Уолстрийт“ в четвъртък

    Фючърсите на акциите скочиха след разгром на „Уолстрийт“ в четвъртък

    До края на четвъртък, Dow се понижи с около 7%, или 1861 пункта

    Фючърсите на акциите скочиха след разгром на „Уолстрийт“ в четвъртък

    Фючърсите на акциите скочиха в петък сутринта, възстановявайки някои спадове, след като по време на редовната сесия в четвъртък на Уолстрийт, трите основни индекса приключиха най-лошия си ден от средата на март.

    Инвеститорите трескаво наблюдаваха нарастващите случаи на коронавирус в някои части на страната и се вслушваха в предупрежденията за устойчиви икономически щети поради зараждащото се огнище.

    До края на четвъртък, Dow се понижи с около 7%, или 1861 пункта, - четвъртият му най-голям спад. Всеки от S&P 500 и Nasdaq отпаднаха над 5%, като това бе една от най-лошата им сесия от средата на март.

    "Разпространението на COVID-19 се засили в няколко южни и западни щата, а мрачната перспектива от страна на Фед допълнително разпали страстите." каза Джеф Бъчбиндър, стратег на LPL Financial. „Прогнозираните икономически перспективи бяха твърде оптимистични на фона на създалата се ситуация.“

    Увеличаването на броя на новите случаи на коронавирус в някои части на страната допринесе за притесненията на инвеститорите по време на сесията в четвъртък, което предизвика рязко разпродаване на рискови активи, най-вече на акциите за пътуване и отдих.

    Хюстън, Тексас съобщи за най-големия си скок на брой заболели за един ден от началото на пандемията. Във връзка с това започна обмислянето за възстановяване на поръчките за престой в дома на фона на последния ръст на местните случаи, след като Тексас

    Председателят на Федералния резерв - Джером Пауъл, подчерта опасенията от изтегления процес на възстановяване. В последната си пресконференция в сряда, Пауъл отбеляза "високото ниво на несигурност" на Фед относно икономическите перспективи и предупреди, че може да има "милиони американци, които ще продължат да бъдат безработни поради смущенията, свързани с пандемията от коронавирус“.

    „Пауъл определено не засилва вярата, че  възстановяването е зад ъгъла и няма от какво да се тревожим “, сподели Лиз Ан Сондерс, главен инвестиционен стратег на Чарлз Шваб,  пред The ​​Ticker в Yahoo Finance.

    Департаментът по труда съобщи в четвъртък сутринта, че още 1,54 милиона лица са подали нови искания за осигуряване за безработица миналата седмица, с което общият обем за последните три месеца е над 44 милиона.

     

    акции Българска фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00