• Уолстрийт отваря на ниски нива на фона на възобновени тревоги, свързани с вируса

    Уолстрийт отваря на ниски нива на фона на възобновени тревоги, свързани с вируса

    Обърнете внимание на някои от най-големите двигатели в предварителния пазар

    Уолстрийт отваря на ниски нива на фона на възобновени тревоги, свързани с вируса

    British Petroleum (BP) - BP планира да си вземе отсрочка до 17,5 милиарда долара за текущото тримесечие, след като значително намали дългосрочните си перспективи за цените на петрола и газа. BP също така прогнозира по-бърз преход от изкопаемите горива. BP ще публикува следващия си отчет за приходите на 4 август.

    Pilgrim's Pride (PPC) - Главният изпълнителен директор Джейсън Пен си взе платен отпуск. Пен беше обвинен за участие в предполагаема схема за определяне на цени на пилешкото месо, а производителя на домашни птици заявиха, че би било в най-добрия интерес както на Пен, така и на компанията му да му даде възможност да се съсредоточи върху своята правна защита. Главният изпълнителен директор Фабио Сандриас ще изпълнява длъжността временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор.

    AstraZeneca (AZN) - Производителят на лекарства подписа договор за предоставяне на европейските правителства на 400 милиона дози от ваксина срещу Covid-19. Ваксината все още е в клинични изпитвания и ако се окаже безопасна и ефективна, доставките евентуално ще започнат до края на тази година.

    Starbucks (SBUX) - Atlantic Equities започнаха да покриват акциите на веригата заведения като заявиха, че тя ще излезе от пандемията с увеличаване на пазарния дял и по-ефективната структура на разходите.

    Mondelez (MDLZ) - Производителят на храни беше модернизиран да „купува“ от „задържане“ в Беренберг, като каза, че хранителният сектор като цяло има най-евтините относителни оценки за едно десетилетие и посочи по-специално силните тенденции на органичен растеж в Mondelez.

    Shopify (МАГАЗИН) - Walmart (WMT) си партнира с доставчика на платформа за електронна търговия, за да разшири своя пазар към трети страни. Отделно, Piper Sandler надгради Shopify до „наднормени стойности“ от „неутрално“, въз основа на очакванията, че процентите на навлизане на цифровата търговия могат да се удвоят или дори утроят до 2030 г.

    Херц (HTZ) - Херц спечели одобрението на съда за фалит, за да продаде 1 милиард долара от акциите си. Компанията за коли под наем се опитва да се възползва от скорошно рали в акциите си.

    Уолт Дисни (DIS) - Тематичният парк на Дисни в Хонконг в Дисниленд ще отвори отново на 18 юни с намален брой посетители и засилени здравни мерки като социално дистанциране.

    Nokia (NOK) - Nokia си партнира с Broadcom (AVGO) за разработване на чипове за 5G оборудване. Преди това Nokia сключваше подобни сделки с Intel (INTC) и Marvell (MRVL).

    Intel (INTC) - Intel бе надстроен до "наднормени стойности" от "неутрален" в KeyBanc, което каза, че производителят на чипове е в силна позиция да се възползва от следващата вълна от изчислителни уреди освен компютри, телефони и таблети.

    FormFactor (FORM) - FormFactor беше надстроен до „купуване“ от „задържане“ в Stifel Nicolaus. Производителят на оборудване за изпитване на полупроводници ще се възползва от своя модел на периодични приходи, дори когато търсенето остава несигурно, според Stifel.

    AT&T (T) - AT&T търси продажба на своята Warner. Take-Two Interactive (TTWO), Activision Blizzard (ATVI) и Electronic Arts (EA) са проявили интерес към единицата и че тя може да получи до 4 милиарда долара.

    Модерна (MRNA) - Израел води разговори за закупуване на ваксина срещу коронавируса на Модерна, която е в последния етап на тестване, според израелския новинарски сайт YNET. Модерна беше казала миналата седмица, че ще започне изпитвания с 30 000 души през следващия месец. Изпълнителният директор Stephane Bancel заяви, че компанията води дискусии с множество правителства по целия свят.

    SelectQuote (SLQT) - Credit Suisse започна покриването на акциите на застрахователния продавач с рейтинг „превъзходно”, като каза, че компанията е бенефициент на бързорастящия пазар на Medicare Advantage, сред другите фактори. SelectQuote, който стана публично достояние на 21 май, взе ново покритие в редица фирми, включително Morgan Stanley („нормални стойности“), Piper Sandler („наднормени стойности“), Cantor Fitzgerald („наднормени стойности“) и RBC Capital ( "превъзхождане“).

    акции British Petroleum Уолстрийт Дисниленд

    Оценка на новината

    0