• Фючърсите на акции увеличиха печалбите, след като Фед разшири програмата за изкупуване на облигации

    Фючърсите на акции увеличиха печалбите, след като Фед разшири програмата за изкупуване на облигации

    Във вторник инвеститорите са готови да получат майския доклад на Търговския отдел за продажбите на дребно

    Фючърсите на акции увеличиха печалбите, след като Фед разшири програмата за изкупуване на облигации

    Фючърсите на акциите стартираха сесията по-високо в понеделник вечерта, увеличавайки печалбите от редовния ден за търговия. Акциите от тази сутрин обаче отбелязаха пореден стръмен спад.

    Реверсът настъпи, след като Федералният резерв обяви, че ще започне да купува индивидуални корпоративни облигации като част от програмата си за спешно кредитиране за инжектиране на ликвидност в икономиката, засегната от корона вируса. Този ход представлява разширяване на предишния обявен от ФРС инструмент за корпоративен кредит за вторичен пазар, който до понеделник включваше само покупки на борсово търгувани средства.

    Мисля, че това, което се опитват да избегнат, е схващането, че те предпочитат една компания или една индустрия пред друга“, казва Кати Джоунс, главен стратег в Чарлз Шваб. „Облигациите трябва да отговарят на техните критерии, което означава, че не купуват облигации с най-ниско кредитно качество на пазара с висока доходност. Те ще купуват тези с по-висок кредитен рейтинг и матуритет до пет години."

    По-нататъшният ход на Фед помогна за стимулиране на риска върху търговията през основните индекси в понеделник и поне временно отклони вниманието на инвеститорите от признаците на увеличаване на случаите на коронавирус в някои части на страната.

    Тексас и Флорида регистрираха нови случаи на коронавирус в неделя, а други щати, включително Аризона и Калифорния, също съобщиха за увеличения на новите случаи.

    Акциите за пътувания и развлечения, включително American Airlines, Норвежката круизна линия Holdings, Royal Caribbean International и Hilton, се намират в „заключено“ положение през последните седмици, дори и след повторните отваряния на повечето щати.

    Във вторник инвеститорите са готови да получат майския доклад на Търговския отдел за продажбите на дребно, който се очаква да покаже месечен ръст от 8.4% след рекордния спад на април от 16.4%.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00