• Фючърсите на фондовите фронтове по-ниски, отбелязват продължителни спадове

    Фючърсите на фондовите фронтове по-ниски, отбелязват продължителни спадове

    Фючърсите на акции отчетоха спад в сряда вечерта, което повиши загубите от редовната сесия

    Фючърсите на фондовите фронтове по-ниски, отбелязват продължителни спадове

    S&P 500 и Dow прекратиха тридневната печеливша серия, като опасенията за ръст в случаите на заболели от коронавирус в някои големи държави допринесоха за спада. Акциите на големите технологии обаче продължиха да се покачват и повишиха своите резултати, въпреки засиления контрол от страна на регулаторите в САЩ и Европа. Акциите на Apple (AAPL) се изкачиха до най-високото ниво в рамките на деня.

    По-голямата част от резервациите за пътувания отпаднаха, след увеличение на случаите на нови заболели и заплашиха иначе гладкия процес на повторно отваряне. Новите случаи във Флорида достигнаха най-високо ниво от началото на пандемията, а процентът на хоспитализирани в Тексас се покачи драстично.

    Други щати, включително Аризона, Невада и Орегон, също отбелязаха скокове в случаите, като регионите се бореха да запазят нивата на заразяване паралелно с възобновяване на процеса на повторно отваряне.

    Междувременно Ню Йорк Сити сигнализира, че ще продължи напред със следващата фаза от процеса на повторно отваряне през следващата седмица, което ще позволи на ресторанти и салони на открито да отворят вратите си в цялата страна. Дневните нива на инфектирани и починали от коронавирус там са паднали под 1%.

    Новите икономически данни отразяват възстановяване в сравнение с нивата от април. Почти всеки щат в момента е в процес на „разрешаване“ на бизнеса да се съживи. Пакетните икономически данни от сряда показаха силен спад на пазара на жилища, като заявленията за ипотека за покупки на жилища бяха с над 11-годишен връх от миналата седмица. Разрешенията за ново строителство за месец май също се повишиха през април, макар и с по-бавни темпове, отколкото икономистите очакваха.

    Инвеститорите са готови да получат доклада на Министерството на труда за седмичните искания за безработица в четвъртък сутринта, който се очаква да покаже, че още 1,29 милиона лица са подали нови искания за безработни миналата седмица.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00