• Фючърсите отбелязаха загуби след изявлението на Наваро, Тръмп потвърди, че търговската сделка с Китай остава в сила

    Фючърсите отбелязаха загуби след изявлението на Наваро, Тръмп потвърди, че търговската сделка с Китай остава в сила

    Много от стратезите очакват по-голям напредък за S&P 500

    Фючърсите отбелязаха загуби след изявлението на Наваро, Тръмп потвърди, че търговската сделка с Китай остава в сила

    Фючърсите на акциите паднаха рязко, след като съветникът по търговията от Белия Дом - Питър Наваро, каза по време на интервю за Fox News, че търговските сделки с Китай са „приключили“, но след това поясни, че търговската сделка на фаза 1 „продължава да действа“.

    Президентът Доналд Тръмп добави в публикация в Twitter в понеделник вечерта, че търговската сделка с Китай остава „напълно непокътната“.

    Dow отбеляза повече от 400 точки. Много от стратезите очакват по-голям напредък за S&P 500. Джонатан Голуб, главен стратег по акции на Credit Suisse, в понеделник вдигна цената за S&P 500 на 3 200, от 2700.

    Nasdaq Composite и Nasdaq 100 завършиха на рекордно високи нива. Всеки от Netflix, Apple, Microsoft, Amazon и Facebook достигна рекордни затварящи максимуми, заедно с Zoom Video Communications, Nvidia и PayPal.

    Поскъпването на Apple с 2,6% в понеделник съвпадна с годишната конференция на разработчиците на Worldwide Developers (WWDC), по време на която производителят на iPhone обяви, че ще се отклони от 15-годишното си партньорство с Intel, за да направи свои собствени процесори за своите Mac устройства. По време на своята конференция компанията обяви и набор от нови подобрения на операционните си системи за iPhone, Mac, iPad и Apple Watch.

    Резервациите за пътувания и развлечения, включително и тези на авиокомпаниите и круизните линии, продължиха да намаляват, тъй като случаите на коронавирус се увеличават ежечасово, създавайки опасения, че процесите на повторно отваряне ще бъдат стопирани.

    Броят на хоспитализираните в Тексас достигна рекордни нива в понеделник, а губернаторът Грег Абът заяви, че огнището нараства с "неприемлива скорост" и предупреди, че ще засили ограниченията за социално дистанциране, ако епидемията ескалира допълнително.

    Този ​​процес на възобновяване е доста важен и трябва изградим доверие на потребителите, защото ако всички останем в домовете си през септември или октомври, защото смятаме, че ще се заразим, пазарът на акции няма да потръгне“, каза Скот Рен, старши стратег по инвестиции в Уелс Фарго. „Смятаме, че ни очакват още куп диапазони на търговия сега и до края на годината, като повечето прогнози са за високи нива."

    "За да се стигне дотам и да се поддържат подобни нива, трябва да преобладават добрите медицински и икономически новини, или поне по-добри от очакваните такива", добави той.

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    5.00