• Dow Jones скача с 200 пункта въпреки нарастващите случаи от коронавирус, а акциите на Boeing печеливши

    Dow Jones скача с 200 пункта въпреки нарастващите случаи от коронавирус, а акциите на Boeing печеливши

    Американските акции нараснаха в понеделник, дори в момент, когато случаите на коронавирус в САЩ продължават да нарастват.

    Dow Jones скача с 200 пункта въпреки нарастващите случаи от коронавирус, а акциите на Boeing печеливши

    Американските акции нараснаха в понеделник, дори в момент, когато случаите на коронавирус в САЩ продължават да нарастват.

    Dow Jones Industrial Average нарасна с 200 пункта първоначално, с печалба от около 0,8%. S&P 500 добави 0,3%, докато Nasdaq Composite намяля с 0,1%.

    Акциите на Boeing - член на Dow нараснаха с 5,6%, тъй като сертификационните полети за Boeing 737 Max бяха предвидени да започнат в понеделник. Тестът се разглежда от инвеститорите като критична стъпка в най-лошата корпоративна криза на Boeing, която започна през март 2019 г. след като при две катастрофи за период от пет месеца загинаха 346 души.

    Инвеститорите залагат на избрани акции на надеждата, че повечето държавни икономики ще продължат да се отварят отново, дори когато се появят горещи точки. Southwest Airlines скочи, след като Goldman Sachs наддаде за акциите. Югозападът спечели 3.4% в сутрешната търговия след наддаването. Акциите на Gap и Kohl на дребно се повишиха съответно с 1.9% и 1%.
    Фючърсните договори първоначално клоняха към спад в понеделник, след като данните, събрани от университета Джон Хопкинс, показват, че в САЩ са потвърдени повече от 2,5 милиона случая на Covid-19. Само в петък са регистрирани 45 255 допълнителни случая.

    В събота Флорида отчете еднодневен запис на случаи на 9 636. Държавата отчете допълнителни 8 577 в неделя. Тези цифри бяха публикувани, след като Флорида отново забрани посещенията на барове в петък. Тексас - друг щат, който наблюдава рекордни скокове при коронавирусните инфекции - отмени в петък някои от своите мерки за възобновяване на икономиката.

    Но някои от тях, като Том Лий от Global Advisors Fundstrat, казват, че се утешават от факта, че ускоряването на броя на инфекциите вече не води до забележим ръст на смъртните случаи.
    „Докато през уикенда имаше много тревожни„ заглавия “на COVID-19, отбелязвайки„ рекордни номера “, ежедневнитесмъртни случаи в САЩ, приписвани на COVID-19, паднаха до ново ниво от 253“, заяви Лий в имейл до клиентите.

    Акциите на Facebook паднаха с 2,8% в понеделник, тъй като повече компании заявиха, че ще преустановят рекламата в своите платформи. От петък Starbucks, Coca Cola и др. обявиха, че ще спрат рекламата в социалните медии.

    Този ход се разглежда като част от по-широки усилия сред нарастващия брой компании да принудят платформите на социалните медии да се борят с речта на омразата и дезинформацията на своите сайтове и приложения. Twitter се подхлъзна с 1,8% при подобен ход.

    Основните средни стойности отчетоха втория си седмичен спад в три седмици в петък. Dow спадна с 3.3% миналата седмица, докато S&P 500 загуби 2.9%. Nasdaq Composite падна с 1.9% миналата седмица. В петък Dow спадна с над 700 пункта, докато S&P 500 и Nasdaq паднаха над 2,4%.

    Според Андрей Трашър, основател на Thrasher Analytics, в бележка. „Това е обезкуражаващо, тъй като повече акции се разпаднаха заедно с индекса.“

    Той отбеляза, че 3150 ще бъдат ключово ниво за наблюдение на инвеститорите. „По-малко се интересувам от рискови активи, докато не се върнем на това ниво“, каза той.

    социални мрежи САЩ facebook Boeing коронавирус

    Оценка на новината

    5.00