• Банковите акции се сринаха, след като Федералният резерв определи проблемни зони

    Банковите акции се сринаха, след като Федералният резерв определи проблемни зони

    Дивидентите на банките могат да бъдат изложени на риск

    Банковите акции се сринаха, след като Федералният резерв определи проблемни зони

    Банковите акции се сринаха в петък, след като Федералният резерв изтъкна потенциалните уязвими места в сектора. Централната банка преустанови обратно изкупуването и ограничи дивидентите на финансовите институции през третото тримесечие след последните си стрес тестове. Очаква се банките да обявят всички промени в дивидентите си след старта в понеделник.

    Нанси Тенглер, главен инвестиционен директор на Laffer Tengler Investments, заяви, че Goldman Sachs може да бъде една от големите финансови компании, най-добре оборудвани за овладяване на коронавирусната пандемия и икономическото забавяне.

    Goldman Sachs е паднал с 18% тази година, докато Wells Fargo е паднал с 53%.

    „От гледна точка на оценката, Goldman Sachs е изключителен в нашата работа и 2,5% дивидентна печалба, независимо дали я увеличават или не“, каза Тенглер.

    Крейг Джонсън, главен пазарен техник в Piper Sandler, също вижда някаква възможност в банковия срив.

    „Искам да се възползвам от този вид разпродажби и да купя някои от тези банки. Технически сега, ако разопаковате диаграмата на Citigroup, всичко, което сте направили досега, е нещо като връщане към линията за подкрепа на възходящия тренд извън тези февруарски ниски нива и от наша гледна точка, това е запас, който според нас при това изтегляне трябва да бъде купувайте. Той също е превъзходен спрямо XLF от късно “, каза Джонсън.

     

    банки Федералният резерв Банковите акции

    Оценка на новината

    0