• Фючърсите на акциите се отварят малко по-ниско, след като S&P 500 приключи най-доброто тримесечие от 1998г.

    Фючърсите на акциите се отварят малко по-ниско, след като S&P 500 приключи най-доброто тримесечие от 1998г.

    Участниците на пазара наблюдават бързо вливане на фискална и парична политика за стимулиране на засегнатата от вируса икономика

    Фючърсите на акциите се отварят малко по-ниско, след като S&P 500 приключи най-доброто тримесечие от 1998г.

    Фючърсите на акциите се понижиха във вторник вечерта, тъй като т.нар. „търговия за една нощ“ започна с малко по-ниско ниво на откриване за юли, третото тримесечие и второто полугодие.

    По-рано акциите приключиха с най-доброто си общо тримесечие от 1998 г. насам и най-доброто второ тримесечие, след като S&P 500 отбеляза 20% покачване за периода от април до юни. Dow и Nasdaq се повишиха съответно с около 17,5% и 30%.

    Участниците на пазара наблюдават бързо вливане на фискална и парична политика за стимулиране на засегнатата от вируса икономика, Щатите и градовете в цялата страна започнаха да облекчават наложените ограниченията.

    Но скоковете на заболелите в южните и западни щати, последвалите отстъпки и паузите на повторното отваряне, могат да поставят ограничение на запасите в близкосрочен план, според някои анализатори.

    „Ние видяхме огромен ход през второто тримесечие и за да бъдем откровени, това беше подтикнато най-вече от позитивност“, каза Том Есе, основател на доклада „Севънс“, за Yahoo Finance във вторник. „Ако се замислим къде сме били в края на март, изминахме дълъг път, не само с вируса - въпреки че сега наблюдаваме отскок - ние постигнахме известен напредък там и дори икономиката започва да отскача. “

    И все пак „броя на вирусите се увеличава“, добави Есе. „Това най-малко ще забави икономическото възобновяване и пазарите ще поскъпнат.:

    Във вторник Тексас обяви най-лошия си ден за нови коронавирусни инфекции и хоспитализации от началото на пандемията до момента, като от общо 159 986 направени теста,
    6 975 са положителни. Случаите в Калифорния нараснаха с 6 667 – това е вторият най-голям скок в държавата досега.

    Д-р Антъни Фоучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести, заяви във вторник, че „няма да се изненада“, ако случаите на коронавирус се увеличат до 100 000 на ден в САЩ, от сегашната среднодневна стойност от около 40 000, ако страната не съумее да държи под контрол разрастването на пандемията.

    Липсата на видимост по отношение на пандемията на коронавируса, корпоративните печалби и траекторията на икономическата активност, доведе до липса на убеденост сред участниците на пазара за посоката на акциите през последната половина на годината.

    Според проучване, публикувано по-рано тази седмица от фирмата за проучване на пазара DataTrek, участниците на пазара не са постигнали консенсус за това дали S&P 500 ще се повиши или понижи.

     

     

    акции фондова борса фючърси

    Оценка на новината

    0