• Фючърсите скачат, броят на новооткритите работни места през юни разби очакванията на икономистите

    Фючърсите скачат, броят на новооткритите работни места през юни разби очакванията на икономистите

    Пазарите ще бъдат затворени в петък поради честването на празника за Четвърти юли.

    Фючърсите скачат, броят на новооткритите работни места през юни разби очакванията на икономистите

    Фондовите фючърси скочиха рязко в четвъртък. Инвеститорите „поздравиха“ устойчивостта на американската икономика, която създаде близо 5 милиона работни места миналия месец в разгара на бушуващата пандемия от коронавирус.

    Американската икономика отбеляза своеобразна победа, като регионите в цялата страна намалиха ограниченията за социално дистанциране и позволиха на повече предприятия да заработят отново.

    Новите искания за осигуряване за безработица бяха по-високи от очакванията, но  инвеститорите отсъдиха в полза на бума на работниците, които се връщат към работната сила.

    В сряда Уолстрийт приключи първия ден на юли и третото тримесечие с положителна нота. Кандидатът за коронавирусна ваксина на Pfizer (PFE) показа напредък в пробна фаза, а обещанието на Федералния резерв да поддържа паричните спирали отворени „години наред“,  изстреля Nasdaq Composite нагоре.

    Технологичните акции Amazon (AMZN), Netflix (NFLX) Tesla (TSLA) и Microsoft (MSFT) достигнаха до нови рекордни нива, като тези компании се отърваха от инерцията на бизнес моделите, които се възприемат най-вече като „устойчиви“ на коронавирус.

    С изключение на Tesla, технологичните акции процъфтяват от големия брой потребители, които продължават да работят от дома си.

    Рекордни скокове на заболели засенчват пазарната психология и задават тон за началото на втори бум на пандемията.

    Ню Йорк се присъедини към Ню Джърси, който отложи плановете за отваряне на заведенията на открито.

    И тревожната статистика в Калифорния подтиква държавата да преустанови развлекателните дейности на закрито, в това число и затваряне на заведенията, за да се смекчи разпространението на вируса.

    Очакванията на инвеститорите са обвързани с новите скокове на инфекции с COVID-19, които подтикват повечето щати да преосмислят плановете за възобновяване. Това може да постави окончателно ограничение на пазара, който стремително се изстреля след затъването му през март.

    Пазарите ще бъдат затворени в петък поради честването на празника за Четвърти юли.

     

     

    акции инвеститори американска икономика пандемия

    Оценка на новината

    0