• Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта, Уолстрийт се опитва да надгради печелившата седмица

  Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта, Уолстрийт се опитва да надгради печелившата седмица

  Уолстрийт излезе с висока печалба след съкратената търговска седмица заради празника по повод Четвърти юли.

  Фючърсите на Dow скочиха с повече от 300 пункта, Уолстрийт се опитва да надгради печелившата седмица

  Фючърсите на акции в САЩ се търгуваха по-високо рано в понеделник сутринта, когато Уолстрийт се опита да надгради инерцията от стабилните резултати от миналата седмица.

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с 338 пункта. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq-100 също се търгуваха положително.

  Уолстрийт излезе с висока печалба след съкратената търговска седмица заради празника по повод Четвърти юли. Dow и S&P 500 се повишиха съответно с 3.3% и 4% през миналата седмица, а Nasdaq напредна 4.6%.

  Пазарът приключи миналата седмица най-доброто си тримесечно представяне от десетилетия. Dow събра повече от 17% за второто тримесечие, докато S&P 500 скочи с близо 20% през този период. Nasdaq отчете печалба от 30,6% за тримесечието.

  Броят на случаите на заболели от коронавирус продължава да нараства в световен мащаб, което поражда опасения относно световната икономика и нейното възстановяване от пандемията.

  Световната здравна организация заяви в събота, че повече от 200 000 случаи на коронавирус са потвърдени за 24-часова продължителност, което е рекорд. На регионално ниво най-големият скок беше наблюдаван в Америка, където бяха потвърдени близо 130 000 нови случая.

  В САЩ, Флорида и Тексас отчетоха дневни рекордни скокове от съответно 11 455 и 8 258 в събота. Кметът на Хюстън, Силвестър Търнър заяви, че ако огнищата продължат да се разрастват, болниците в града ще бъдат “препълнени” за две седмици.

  „Ясно е, че в този момент растежът е експоненциален“, заяви кметът на Маями - Франсис Суарес.

  Данните, събрани от университета Джон Хопкинс, показват, че в събота са потвърдени повече от 45 000 нови случая в САЩ.

  „В момента наблюдаваме скок в случаите на COVID-19, по-специално в държавите от слънчевия пояс, които бяха в авангард на отслабването на ограниченията за социално дистанциране, за да улеснят възобновяването на техните икономики“, каза Марк Чайкин, изпълнителен директор на Chaikin Analytics. „Макар и смъртните случаи да не са се увеличили, следващите две седмици ще са критични по редица причини“, добави той.

   

   

   

  печалба икономика фючърси Уолстрийт Covid-19

  Оценка на новината

  5.00