• Фючърсите на акции с минимални промени след ралито на Уолстрийт

    Фючърсите на акции с минимални промени след ралито на Уолстрийт

    Фючърсите на акции стартираха със смесени показатели във вторник, след акцията на Уолстрийт в понеделник.

    Фючърсите на акции с минимални промени след ралито на Уолстрийт

    Фючърсите на акции стартираха със смесени показатели във вторник, след акцията на Уолстрийт в понеделник.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се понижиха, като се намалиха с 76 пункта, S&P 500 също се търгуваше на отрицателна територия. Nasdaq постигна положителни нива по време на търговията.

    Силният ден на Уолстрийт бе причината Dow да скочи с над 450 пункта. S&P 500 спечели 1.5% в понеделник, отбелязвайки петата си положителна сесия, докато Nasdaq се повиши с 2.2%.

    Amazon скочи с 5,7%, и се търгува за над 3000 долара за брой за първи път. Netflix скочи с 3,5% и успя да достигне рекордно високи резултати, докато Apple, Microsoft, Google и Facebook спечелиха около 2% всеки.

    Броят на хората, хоспитализирани заради заразяване с Covid-19 е нарастнал с 5% в 23 щата, включително Тексас, който отчете рекорд от над 8000 хоспитализирани само в неделя.

    Правителството на Калифорния поиска шест допълнителни окръга да затворят вътрешния си бизнес.

    „Въпреки че очакваме продължаваща нестабилност, ние смятаме, че има основания за оптимизъм, че икономиките и пазарите могат да спрат скорошното ускорение на инфекциите“, казва Марк Хайфеле, главен инвестиционен директор в UBS. „Има признаци, че здравните системи се справят по-добре с COVID-19, намалявайки необходимостта от ограничения на свободата на движение. Икономическите данни продължават да сочат устойчивост. “

    Департаментът по труда ще публикува данните за май за отваряне на работни места във вторник. Анкетирани икономисти от Dow Jones очакват общият брой свободни работни места да спадне до 4,5 милиона през май от 5,05 милиона през април, което е най-ниското общо от декември 2014 г.

    Правителственото проучване за разкрити работни места и оборот на труда показа скок от 4,8 милиона през юни и 2,7 милиона скок през май.

    фючърси Уолстрийт Covid-19 рали

    Оценка на новината

    5.00