• Фючърсите на акции увеличиха печалбaтa си по време на късната търговия, Nasdaq удари рекордно високо ниво

    Фючърсите на акции увеличиха печалбaтa си по време на късната търговия, Nasdaq удари рекордно високо ниво

    Технологичните акции продължиха безмилостния си марш по време на търговията за една нощ.

    Фючърсите на акции увеличиха печалбaтa си по време на късната търговия, Nasdaq удари рекордно високо ниво

    По време на редовната сесия по-рано в сряда, Nasdaq Composite и отделни имена, включително Amazon (AMZN), Microsoft (MSFT), Apple (AAPL), Facebook (FB) и Netflix (NFLX), достигнаха най-високите постижения.

    Технологичните акции продължиха безмилостния си марш по време на търговията за една нощ.

    Други, включително Tesla, Zoom Video Communications, eBay, PayPal и Nvidia, също се повишиха до рекордни нива, тъй като инвеститорите продължават да търсят акции на компании, които са “по-изолирани” от опасността от пандемията от коронавирус.

    Фондът за търговия с IPO на Ренесанс Капитал (IPO), също се повиши до рекордно високо ниво.

    „Ние осъзнаваме, че акциите, подобни на облигации (например, технологични индекси като Nasdaq 100), вече са в най-високите си максимуми. Натрупването в тези акции наистина достигна повишени нива “, каза стратегът на JPMorgan - Марко Коланович. „Тази търговия отчасти се ръководи от пазарните очаквания за пандемията от COVID-19 да се влоши (или да не се подобри) и да доведе до трайни промени в икономиката. Друг двигател е настоящото очакване на пазара за голяма вероятност за победа на Байдън в изборите в САЩ “, добави той. „Считаме, че пазарът не прави правилно ценообразуване на нито едно от тези събития, чието преориентиране може да доведе до бърза разпродажба и рали на стойността (напр. Технологии срещу банки, или технологии срещу енергия).“

    Пандемичната ситуация в САЩ се влоши допълнително днес, като потвърдените случаи надхвърлиха три милиона. Калифорния отчете най-големият си еднодневен скок от нови случаи  - 11 694, а ръстът на случаите във Флорида и Аризона остава повишен спрямо средния за страната.

    След затварянето на пазара в сряда акциите на Bed Bath & Beyond (BBBY) се понижиха, и обявиха по-голяма от очакваната загуба за първото тримесечие. Компанията планира да затвори 20% от магазините си през следващите две години като мярка за намаляване на разходите по време на пандемията.

    В четвъртък сутринта инвеститорите ще получат последния доклад за седмичните искания за безработица, който се очаква да покаже още 1,375 милиона нови искания за безработни, подадени през миналата седмица.

     

     

     

    печалба фючърси Covid-19 сесия технологични акции

    Оценка на новината

    0