• Фючърсите на акциите скочиха нагоре след бурната сесия в четвъртък

    Фючърсите на акциите скочиха нагоре след бурната сесия в четвъртък

    Фючърсите на акциите се повишиха в четвъртък вечер след “дивата” сесия.

    Фючърсите на акциите скочиха нагоре след бурната сесия в четвъртък

    Фючърсите на акциите се повишиха в четвъртък вечер след дивата сесия, в която опасенията от коронавируса тласнаха инвеститорите допълнително към технологичните акции.

    Средните фючърси на Dow Jones Industrial се повишиха с 81 пункта или 0,3%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 се търгуваха съответно с 0,3% и 0,2%.

    Nasdaq Composite поддържаше постоянно ниво по време на редовна търговия, Amazon скочи с 3%. Microsoft, Apple и Netflix също бяха по-високи.

    Останалата част от пазара обаче се бореше. Dow спадна с повече от 300 пункта, изтривайки своите печалби от седмицата. S&P 500 спадна с 0,6%.

    „Това беше сравнително тиха сесия, която обаче може да се сравни с пътуване с влакче на  ужасите в увеселителен парк“, казва Франк Капелери, Изпълнителен директор на Instinet.

    Това разминаване между технологиите и останалата част от пазара дойде, след като хоспитализациите, свързани с коронавирус, удариха рекорд във Флорида. В Калифорния среднодневното увеличение на случаите на коронавирус в щата също се повиши.

    Вирусното възобновяване повдигна въпроса за напредъка на здравето на икономиката, притискайки компаниите, които очакват икономическо възстановяване. Авиокомпании като United, Delta и American отбелязаха спад, както и круизните оператори Carnival и Norwegian Cruise Line.

    „Пътят напред за икономиката вероятно зависи от размера на финансовите белези, които се появяват през следващите месеци, и степента на ангажираност на потребителите, тъй като коронавирусът се колебае“, каза Брус Битълс, главен инвестиционен стратег в Baird. „Високите нива на първоначални искове за безработица и доказателства, че малките предприятия се затварят, отрезвяващо напомня за икономическите предизвикателства, които предстоят.“

    Dow ще “накуцва” в петъчната сесия с 0.5% загуба за седмицата. S&P 500 реализира няколко печалби едва с  0,7% през този период. Nasdaq успя да отбележи третата си седмична печалба от месец насам.

     

    акции Търговия фючърси сесия

    Оценка на новината

    0