• Фючърсите на акции запазиха високи нива, въпреки рекордната заболеваемост от Covid-19 в САЩ

    Фючърсите на акции запазиха високи нива, въпреки рекордната заболеваемост от Covid-19 в САЩ

    През уикенда много от щатите отново съобщиха за нарастващ брой нови случаи на заболели от коронавирус.

    Фючърсите на акции запазиха високи нива, въпреки рекордната заболеваемост от Covid-19 в САЩ

    Фючърсите на акции се отвориха по-високо в неделя вечерта. Инвеститорите се отърсват от страха свързан с разрасналата се пандемия.

    През уикенда много от щатите отново съобщиха за нарастващ брой нови случаи на заболели от коронавирус.

    Флорида отчете рекордни 15 300 нови случая на Covid-19 към неделя, което е най-високият брой за един ден за всеки щат в САЩ по време на пандемията. Новите смъртни случаи във Флорида паднаха с повече от половината спрямо предишния ден - до 45.

    Въпреки продължаващия скок в щата, курортът на Дисни (DIS) Walt Disney World Resort отвори врати в събота, подобно на своите конкуренти - Universal Studios на Comcast (CMCSA) и SeaWorld Entertainment.

    В Аризона за трети пореден ден са регистрирани 86 нови случая. В Калифорния те достигнаха до 8 460.

    „Икономическите последици от втората вълна са доста явни. Възстановяването на третото тримесечие ще бъде по-бавно, отколкото очаквахме, но се надяваме, че част от разсрочените разходи ще бъдат прехвърлени в четвъртото тримесечие, а не напълно изоставени“, сподели Иън Шепърдсън, главен икономист за макроикономиката на Пантеон.

    „Пазарите са хванати в капан. От месеци спорим, че пълното възстановяване зависи от три стълба, а именно устойчив напредък срещу вируса, продължаване на приспособимата политика на Фед и последователна подкрепа от фискалната политика “, добави той. „Ясно е, че първият стълб се е разпаднал, а третият вече е към края си, а Сенатът е в почивка до 20 юли. ФЕД не може да направи всичко, така че не сме изненадани, че S&P 500 е обвързан от създалата се ситуация“.

    Що се отнася до други потенциални катализатори на пазара, сезонът на печалбите през второто тримесечие започва тази седмица с пакет от големи приходи от банките, включително и такива от Netflix (NFLX), UnitedHealth Group (UNH) и Delta Airlines (DAL). Финансите, които изостават от годината до момента, се насочиха към сезона на печалбите -  KBW Bank Index (KBW) се повиши най-много за период от пет седмици в края на миналата.

    Досега пазарните участници са поставили ниска граница за резултатите от печалбите през второто тримесечие в секторите, като коронавирусната пандемия и предприетите мерки за нейното овладяване са най-разпространените през периода от април до юни тази година. Прогнозният спад на приходите за S&P 500 е 43,8% за второто тримесечие, според данни на FactSet от началото на юли. Такъв резултат би представлявал най-големия спад на приходите през годината след четвъртото тримесечие на 2008 г. и рязко преразглеждане надолу спрямо прогнозата към 31 март.

    инвеститори Фед Covid-19 Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0