• Фючърсите на акциите се повишиха след като банките отбелязаха ръст в приходите си

    Фючърсите на акциите се повишиха след като банките отбелязаха ръст в приходите си

    Инвеститорите зорко наблюдават нарастването на приходите на някои от най-големите банки в страната.

    Фючърсите на акциите се повишиха след като банките отбелязаха ръст в приходите си

    Фючърсите на акциите в САЩ се повишиха в търговията за една нощ и отбелязаха печалби във вторник. Инвеститорите зорко наблюдават нарастването на приходите на някои от най-големите банки в страната.

    Фючърсите на Dow нараснаха с 50 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се повишиха съответно с 0,15% и 0,4%.

    В понеделник Dow Jones Industrial Average се отказа от печалба от 500 пункта, за да завърши деня с 10 такива. S&P 500 приключи деня с 0,95%, като по-рано набра 1% за кратко.

    Nasdaq Composite спадна с 2,1%, изтласкан от загубите в Netflix, Microsoft, Amazon и Facebook. Индексът на технологичните акции нарасна с близо 2% за най-високата си сесия в понеделник.

    Nasdaq-100, който се състои от 100-те най-големи нефинансови компании в Nasdaq Composite, за кратко се търгува над 11 000 за първи път, преди да падне 2,2%.

    „Мисля, че тук виждаме непрекъсната борба между нарастващите случаи на коронавирус и пазарът, който се бори да запази баланса“, заяви Сюзън Шмит, ръководител на Американските акции в Aviva Investors.

    Pfizer и германският BioNTech SE получиха одобрение от FDA за двама от четиримата кандидати за ваксина срещу коронавируса.

    Случаите продължават да достигат рекордни нива в САЩ. Правителството на Калифорния препоръчва някои закрити пространства - включително ресторанти, барове, киносалони и музеи - да се затворят в цялата страна, заради нарастващият брой заболели.

    Според Refinitiv докато се очаква корпоративните печалби да спаднат с 44% през второто тримесечие, финансовият сектор се очаква да намалее печалбата с над 52%,

    „Това, което е толкова въздействащо в банките, които отчитат началото на сезона на печалби във времена като тези, е че наистина разчитаме на виждането на ръководния екип на банките какво се случва“, добави Шмит. „Банките са основата на нашата икономика в САЩ. Те са там, за да предоставят заеми на малкия бизнес и да управляват депозитите на потребителите на дребно."

    Delta Air Lines и Fastenal също отчитат тримесечни резултати от печалбата във вторник.

    Основен показател за инфлационните тенденции, индексът на потребителските цени (CPI), ще бъде публикуван от Министерството на труда по-късно днес.

    Според анкетите на Dow Jones икономисти оценяват, че потребителските цени в САЩ са нараснали с 0,5% през юни.

    инвеститори печалба на банките ваксина Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0