• Фючърсите на акциите отбелязаха скок след оптимистичните новини за ваксината на Moderna

    Фючърсите на акциите отбелязаха скок след оптимистичните новини за ваксината на Moderna

    Акциите на Moderna скочиха с 19,5%, а Dow затвърди едномесечния си връх.

    Фючърсите на акциите отбелязаха скок след оптимистичните новини за ваксината на Moderna

    Фючърсите на акции се отвориха по-високо във вторник вечерта, след като Moderna (MRNA) публикува оптимистични данни, относно ваксината срещу Covid-19.

    Ваксината на Moderna e произвела неутрализиращи антитела при всички 45 доброволци, включени в тестването. Последният етап на изпитването на кандидата за ваксина трябва да започне на 27 юли.

    Разработването, производството и разпространението на ваксина срещу коронавируса се възприемат като надежда за връщане на живота в нормалния му ритъм.

    Правителството на САЩ предложи милиарди средства сред редица производители на лекарства, включително Moderna, с надеждата да достави 300 милиона дози безопасна и ефективна ваксина срещу Covid-19 до януари 2021 г.

    Майкъл Йе, Управляващ директор в Jefferies, сподели, че Moderna и Pfizer-BioNTech определено са на път, да открият ваксина срещу коронавируса до края на годината.“

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average скочиха с почти 200 пункта. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq 100 също показаха положителен старт за деня.

    Акциите на Moderna скочиха с 19,5%, а Dow затвърди едномесечния си връх във вторник.

    Напрежението между САЩ и Китай се засили още във вторник вечерта, след като президентът Доналд Тръмп заяви по време на пресконференция, че се приема ново законодателство, според което на Китай ще бъдат наложени санкции като наказателна мярка срещу нарушаването на автономията на Хонконг от Пекин.

    Тръмп също подписа и изпълнителна заповед, която официално прекратява преференциалното третиране и специалния търговски статус, който Хонконг преди това поддържаше със САЩ, в отговор на новите Закони за национална сигурност, приети в Китай.

    САЩ Китай Covid-19 ваксина Фючърси на акции Moderna

    Оценка на новината

    0