• Фючърсите на акции без промени по време на търговията за една нощ в сряда

    Фючърсите на акции без промени по време на търговията за една нощ в сряда

    Започва сезонът на печалбите, което дава на инвеститорите по-ясна картина за цялостното здраве на корпоративна Америка.

    Фючърсите на акции без промени по време на търговията за една нощ в сряда

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 63 пункта, фючърсите на S&P 500 паднаха с 0,22%, докато фючърсите на Nasdaq 100 се понижиха с 0,55%.

    Сезонът на печалбите стартира в понеделник и досега резултатите от най-големите банки в САЩ са смесени. Goldman Sachs лесно победи очакванията, когато отчете печалба в сряда, подпомогната от 93% ръст на приходите от търговия. JPMorgan Chase също отчете по-добри от очакваните резултати, докато Wells Fargo отчете загуба от 2,4 милиарда долара и намали дивидента си до 10 цента на акция.

    Очакват се резултатите на Johnson & Johnson, Charles Schwab, Abbott Labs и Domino's Pizza, докато инвеститорите следят отчета печалбите на Netflix за второто тримесечие.

    Юнският брой на продажбите на дребно ще бъде публикуван в четвъртък, като икономистите очакват 5,2% скок.

    S&P 500 нарасна с 0,9%, докато Nasdaq Composite беше относителното по-ниско ниво на производител и се покачи само с 0,5%. Технологичният индекс беше претегнат от слабостта на акциите на Big Tech. Amazon се понижи с повече от 2%. Netflix, Microsoft и Alphabet също се затвориха на червено, тъй като инвеститорите се отдръпнаха от тези имена и сектори, които са най-чувствителни към възобновяването на икономиката, като например операторите на круизните линии.

    Акциите на Moderna завършиха сесията с 6,9% по-високо, след като данните, публикувани от New England Journal of Medicine, показват, че коронавирусната ваксина на компанията произвежда „здрав“ имунен отговор и неутрализиращи антитела при всички 45 доброволци в първия етап от тестването.

    Норвежката круизна линия Royal Caribbean скочиха повече от 20%, а Carnival Corp. затвори 16,2% по-високо.

    С печалбата в сряда S&P 500 вече е на по-малко от 5% от възстановяването на високото си ниво от февруари, въпреки че някои от инвеститорите смятат, че пазарът продължава да бъде нестабилен.

    „Все още не сме излезли от кризата и все още сме далеч от връщането към икономическите нива преди COVID-19, каза Нейт Фишер, инвестиционен стратег. „Пазарът се нуждае от решение за здравеопазването, тъй като икономиката беше принудена да се затвори заради проблемите на здравеопазването. Досега имахме фискална и парична подкрепа за справянето с този проблем. Докато не бъде изработена ефективна ваксина срещу коронавируса, пазарът ще остане нестабилен “, добави той.

     

    САЩ икономика Covid-19 Фючърси на акции сезон на печалби

    Оценка на новината

    0