• Фючърсите на акции се "изплъзват", докато Уолстрийт се бори за удължаване на печалбата от миналата седмица

    Фючърсите на акции се "изплъзват", докато Уолстрийт се бори за удължаване на печалбата от миналата седмица

    Търговците насочиха поглед към Вашингтон, където започват преговори за новите стимулиращи мерки.

    Фючърсите на акции се "изплъзват", докато Уолстрийт се бори за удължаване на печалбата от миналата седмица

    Фючърсите на акции отбелязаха спад рано сутринта в понеделник, разделяйки по-ранните печалби, тъй като инвеститорите се опитаха да надградят стабилните резултати от миналата седмица.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха с 81 пункта по-ниско. Фючърсите на S&P 500 и фючърсите на Nasdaq-100 също спаднаха.

    За сравнение - миналата седмица S&P 500 и Dow поскъпнаха съответно с 1,3% и 2,3% за третия си пореден седмичен напредък. Тези печалби дойдоха, след като инвеститорите се активираха на фона на положителните новини за ваксина срещу Covid-19 от Moderna и партньорство между Pfizer и BioNTech.

    През този период Gap Inc скочи с 10,6%, а United Airlines нарасна с 3,8%. IShares Edge MSCI USA Value Factor ETF (VLUE) скочи с 3.5% и миналата седмица.

    Но тези постижения дойдоха за сметка на големи технологични акции като Facebook, Amazon, Netflix, Alphabet и Microsoft. Facebook и Alphabet загубиха повече от 1% миналата седмица. Microsoft е спаднал с 5,1% през този период, докато Amazon и Netflix са намалели съответно със 7,4% и 10,2%. Тези спадове доведоха до първата седмична загуба на Nasdaq Composite от три седмици насам. Aкциите се явиха и пречка на Уолстрийт тази година, тъй като инвеститорите залагаха, че бизнес моделите на тези компании могат да ги поддържат във високи нива и по време на пандемията.

    „Загубим ли технологичното лидерство, смятам, че това ще се отрази неблагоприятно на цялостния пазар“, каза Дъглас Буш, основател на ChartSmarter. "Ако секторът съумее просто да си почине и да се опази насред “глутницата“, то вероятно ще се забележи отново скок", добави той.

    Търговците насочиха поглед към Вашингтон, където започват преговорите за нови стимулиращи мерки.

    По-рано тази година, президентът Доналд Тръмп подписа пакет от стимули на стойност около 2 трилиона долара, който разшири обезщетенията за безработица за освободените по време на пандемията. Сред тях беше включена допълнителна помощ от 600 долара на седмица, която обаче изтича в края на този месец.

    „Има голяма несигурност относно размера и формата на следващия законопроект, особено за потребителите“, каза в свое изявление - Анета Марковска, главен финансов икономист в Jefferies. „В светлината на влошаващия се импулс на растежа е много малко вероятно републиканците да позволят недостиг, което означава, че рисковете са сведени до минимум“, добави Марковска.

    Случаите на заболели от коронавирус продължават да се увеличават с тревожна скорост.

    спад Уолстрийт Covid-19 Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0