• Фючърсите на акциите със стабилни нива след технологичното рали на Уолстрийт

    Фючърсите на акциите със стабилни нива след технологичното рали на Уолстрийт

    IBM подобри брутните маржове в три от петте си дяла през изминалото тримесечие.

    Фючърсите на акциите със стабилни нива след технологичното рали на Уолстрийт

    Фючърсите на акциите се изравниха по време на търговията в понеделник, след като силните резултати на технологичните акции изтласкаха S&P 500 на положителна територия.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с около 10 пункта, докато S&P 500 и фючърсите Nasdaq 100 завършиха без промени.

    С печалбите си в понеделник на Уолстрийт, S&P 500 записа 0,6% печалба за годината, Nasdaq се повиши с 20%, а Dow изостана с 6,5% за 2020 г.

    Amazon поведе печалбите сред популярните технологични имена със 7,9% скок в понеделник - най-добрият му ден от декември 2018 г. Nasdaq 100 скочи с 2.8%.

    IBM спечели 4,7% при продължителна търговия, след като компанията отчете по-добри от очакваните печалби през второто тримесечие. По-специално, IBM подобри брутните маржове в три от петте си дяла през изминалото тримесечие.

    „Очакваме стабилни баланси на компаниите и ниски лихвени проценти, които да подкрепят по-високите оценки за растежа на акциите, отколкото за ценните акции в близко бъдеще“, каза в понеделник Кен Джонсън, анализатор на инвестиционната стратегия на Wells Fargo.

    Пазарът бе залят от куп положителни новини. Pfizer и BioNTech заявиха, че предвиждат съвместна работа за производство на ваксина срещу Covid-19.

    Инвеститорите наблюдават дебатите във Вашингтон във връзка със следващия законопроект за облекчаване на коронавируса. Законодателите са притиснати да приемат новото законодателство преди края на месеца, когато предстои да изтече федералното обезщетение за безработица от 600 долара на седмица.

    "Вярвам, че фондовата борса ще се възползва от новините за стимулиращ пакет, който се реализира", споделя Кристина Хупер, главен стратег на световния пазар на Invesco. „Във времена като тези, въпреки масивния и нарастващ бюджетен дефицит на САЩ, смятам, че решенията на правителството ще бъдат добра новина за фондовия пазар.“

    Повечето компании като Coca-Cola, Philip Morris и United Airlines ще отчетат тримесечните си приходи в сряда.

    печалба инвеститори Covid-19 Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0