• Фючърсите на акциите се задържат стабилно, Microsoft със спад от 2,2% след отчитане на печалба по-рано

    Фючърсите на акциите се задържат стабилно, Microsoft със спад от 2,2% след отчитане на печалба по-рано

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 3 пункта, фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 затвориха с минимални промени.

    Фючърсите на акциите се задържат стабилно, Microsoft със спад от 2,2% след отчитане на печалба по-рано

    Фючърсните договори, обвързани с основните американски фондови индекси, се задържаха стабилни по време на нощната сесия. Инвеститорите анализираха поскъпването на корпоративните приходи през иначе положителната седмица.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 3 пункта, фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 затвориха с минимални промени.

    Вниманието на Уолстрийт в сряда вечерта беше съсредоточено върху печалбите на няколко американски компании, но най-вече Microsoft и производителя на автомобили Tesla.

    Акциите на софтуерния гигант Microsoft паднаха с 3% часове след началото на търговията. Въпреки че резултатите на компанията бяха до голяма степен положителни, Microsoft заяви, че нейното закупуване на лицензи за транзакции продължава да се забавя, и че дъщерният LinkedIn е отрицателно повлиян от слабия пазар на труда.

    Междувременно Tesla взриви очакванията на анализаторите и публикува четвъртото си поредно тримесечие на печалбата, отваряйки вратата за включване на компанията в S&P 500. Печалбата на Tesla през второто тримесечие на акция от 2,18 долара е много над 3-те цента на акция. Автомобилният производител на Илон Мъск също каза, че е настроен "за успешна втора половина" и постигане на целта си - да създаде 500 000 превозни средства през тази година.

    Dow Jones Industrial Average приключи деня с 165.44 пункта, или 0.6%, като McDonald's и Microsoft допринесоха най-много за индекса. S&P 500 също нарасна с около 0,6%, тъй като тръбните услуги и инвестициите в недвижими имоти доведоха по-широкия пазар. Nasdaq Composite междувременно се повиши с 0,2%. Трите индекса са съответно за 1.25%, 1.59% и 1.9%, съответно за седмицата.

    САЩ се съгласи да плати на Pfizer и германският му партньор BioNTech близо 2 милиарда долара за 100 милиона коронавирусни ваксини, ако техният кандидат се окаже безопасен и ефективен. 

    Междувременно стана ясно, че републиканците в Конгреса претеглят удължаването на намалените обезщетения за безработица във федерацията до края на годината.

    Днес се очаква Министерството на труда да публикува последния си доклад за седмичните искания за безработица. Очаква се още 1,3 милиона работници да подадат първи искания за държавни помощи за безработица през седмицата, приключила на 18 юли.

     

    Microsoft Tesla Уолстрийт Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00