• Фючърсите на акции падат след рязко разпродаване в четвъртък

    Фючърсите на акции падат след рязко разпродаване в четвъртък

    Загубите от четвъртък идват след като последните данни за безработицата предизвикаха безпокойство за състоянието на икономиката.

    Фючърсите на акции падат след рязко разпродаване в четвъртък

    Напрежението между САЩ и Китай се увеличи драстично. Китай разпореди затварянето на американско консулство в Ченду, като отмъщение, след като Вашингтон затвори китайското консулство в Хюстън по-рано тази седмица. Китайските пазари се потопиха в следобедната търговия на фона на тези събития.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial паднаха с 106 пункта, а тези на S&P 500 и Nasdaq 100 също посочиха понижение.

    Nasdaq Composite спадна с над 3%, тъй като Microsoft и Apple загубиха повече от 4%. Facebook и Amazon спаднаха повече от 3%, а Netflix загуби 2,5%.

    Big Tech е лидер на пазара през тази година, тъй като инвеститорите се борят с пандемията на коронавирус и влиянието му върху корпоративните печалби. Amazon и Netflix бяха над 47% до момента, а Alphabet и Facebook - над 13% през това време.

    „Загрижеността за друг технологичен балон се увеличава“, каза Кийт Лернер, главен пазарен стратег в Truist/SunTrust Advisory. "Нараства и рискът от концентрация, като петте най-големи запаси вече представляват 22% от индекса S&P 500."

    Лернер отбеляза още, че „днешните условия до голяма степен не са сравними с манията, наблюдавана по време на технологичния балон от края на 90-те“. „Нарастващото влияние на малка група акции е риск за цялостния пазар, въпреки че същите тези компании  допринасят за увеличаване на паричния поток и печалбите“, каза той.

    Загубите от четвъртък идват след като последните данни за безработицата предизвикаха безпокойство за състоянието на икономиката.

    Министерството на труда заяви, че 1,4 милиона американци са подали заявления за обезщетения за безработица за седмицата, приключваща на 18 юли. Докладът прекъсна серия от 15 седмици, в които първоначалните искове намаляха.

    "Това е несъмнено отрезвяващо и ясно напомняне, че пандемията далеч не е завършила своето влияние върху нашата икономика“, заяви Майк Лоуенгарт, управляващ директор на инвестиционната стратегия в E-Trade. „Докато ние се надяваме да се приеме законодателство за стимулиране, американците изпитват болка от закъснялото отваряне на щатите и подновените спирания в цялата страна.“

    САЩ Китай Безработица загуби Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00