• Berkshire Hathaway (BRKB) закупи около 34 милиона акции на Bank of America

    Berkshire Hathaway (BRKB) закупи около 34 милиона акции на Bank of America

    Акциите на Berkshire Hathaway и Bank of America нарастват частично на фондовия пазар.

    Berkshire Hathaway (BRKB) закупи около 34 милиона акции на Bank of America

    Bank of America вече беше №1 в портфейла за инвестиции на Berkshire по брой акции oт края на март и втора по големина по стойност след Apple (AAPL). Покупките тази седмица увеличиха дела на Berkshire в банковия титан до близо 982 милиона акции, или около 11% от компанията.

    Покупката идва седмица, след като топ банките заделиха повече от милиарди, за да покрият експозицията по кредитите на Main Street и предупредиха за продължителен икономически спад. Въпреки това Уорън Бъфет сподели, че продължава да е оптимист по отношение на бъдещето на американската икономика и способността й да обогатява инвеститорите в дългосрочен план.

    По-рано, Бъфет беше критикуван, че се притаява в кулоарите, докато паричните запаси на Berkshire са нараснали до 137 милиарда долара през първото тримесечие на 2020г. Въпреки това, компанията сключи сделка за 10 милиарда долара за активите на Dominion Energy (D) в началото на юли и продаде тези на авиокомпанията Delta Air Lines (DAL) през април.

    Тежкото портфолио на Berkshire включва също кредиторите на дребно Wells Fargo (WFC), JPMorgan Chase (JPM), американския Bancorp (USB), както и гигантската банка New Street Mellon (BK) на Уолстрийт.

    Уорън Бъфет Berkshire Hathaway покупка на акции Bank of America

    Оценка на новината

    5.00