• Фючърсите на акциите завършиха с печалба, законодателите продължават преговорите за стимулиране на борбата с COVID-19

    Фючърсите на акциите завършиха с печалба, законодателите продължават преговорите за стимулиране на борбата с COVID-19

    Уолстрийт излезе от губеща седмица, докато акциите на големите технологични компании продължиха да се борят.

    Фючърсите на акциите завършиха с печалба, законодателите продължават преговорите за стимулиране на борбата с COVID-19

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха с 43 пункта по-високо в неделя. S&P 500 и Nasdaq 100 спечелиха по 0,1% всеки. 

    Близо 128 S&P 500 компании отчетоха печалба. Въпреки това, общите печалби на S&P 500 са спаднали с над 40% спрямо предходния период, заради влиянието на пандемията на коронавирус, която отнема голяма част от корпоративните печалби.

    „Цените на акциите се повишиха, дори след като очакваните оценки на печалбата се понижиха“, казва Ед Ярдени, главен инвестиционен стратег в Yardeni Research. "Въпреки това, всяко възстановяване може да бъде заглушено или дори прекъснато, ако броят на случаите COVID-19 продължава да нараства, а държавата забави налагането или премахне ограничителните мерки."

    McDonald's, Pfizer, Alphabet, Apple и AMD са сред компаниите, които ще публикуват последните си тримесечни данни до края на тази седмица.

    Уолстрийт излезе от губеща седмица, докато акциите на големите технологични компании продължиха да се борят. Dow и S&P 500 прекъсна триседмичната си печеливша серия.  Nasdaq също отчете първите седмични загуби от месец май насам.

    Търговците насочиха очи към Вашингтон, където депутатите продължават преговорите във връзка с нов стимулиращ пакет за борба с коронавируса.

    Министърът на финансите - Стивън Мнучин, заяви, че републиканците са финализирали законопроект за около 1 трилион долара под формата на средства за подпомагане на засегнатитите от коронавируса. Мнучин добави, че се надява предложението да намери двупартийна подкрепа.

    Въпреки това, главният икономист на Джефрис - Анета Марковска, отбеляза, че „все още има голяма пропаст между ГП и демократите, особено по отношение на обезщетенията за безработица и предоставяните помощи от държавата. Запълването на празнината ще отнеме повече от седмица, което означава, че е малко вероятно да се постигне споразумение преди 31 юли. "

    Напрежението между САЩ и Китай продължава да се повишава осезаемо.

     

     

    преговори печалба Уолстрийт Covid-19 Фючърси на акции пре

    Оценка на новината

    0