• Фючърсите на акции с равни нива по време на търговията във вторник

    Фючърсите на акции с равни нива по време на търговията във вторник

    Инвеститорите се готвят за по-висока печалба от големите американски фирми.

    Фючърсите на акции с равни нива по време на търговията във вторник

    Фючърсите на Dow нараснаха с 40 пункта или с 0,15%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq-100 се повишиха съответно с 0,15% и 0,18%.

    Dow Jones Industrial Average се покачи с над 100 пункта. S&P 500 скочи с 0,75%, с което печалбата му за годината достигна почти 0,3%.

    Nasdaq Composite скочи с 1,7%, подпомогнат от големи печалби в областта на технологиите. Netflix нарасна с повече от 3%, Amazon спечели с 1,5%, а Apple близо 2,5%

    Лидерът на мнозинството в Сената - Мич Макконъл, разкри републиканския план за борба с последиците от коронавируса. Законодателството ще включва облекчение за безработни американци, още едно директно плащане на физически лица на стойност до 1200 долара, както и Програма за защита на заемите на малкия бизнес. Макконъл каза, че законопроектът определя федералната застраховка за безработица в размер на 70% от предишните заплати на работника, заменяйки 600-те долара на седмица, които щатите плащаха до тази седмица.

    Цените на златото се повишиха до нов рекорд в понеделник. Точковото злато се търгуваше до $ 1 943.927, надминавайки предишната рекордно висока цена, определена през септември 2011г.

    "Понижаването на цената на щатския долар е причината за повишаване стойността на акции, стоки, доходност на облигации и златото“, заяви Джим Полсен, главен инвестиционен стратег на Leuthold Group.

    Инвеститорите очакват актуална информация от Конгреса, който трябва да приеме нов пакет за стимулиране и подпомагане на засегнатите от Covid-19.

     

     

    злато печалби Covid-19 Фючърси на акции Конгрес Мич Макконъл

    Оценка на новината

    0