• Фючърсите на акциите се отличиха с високи нива, ФЕД приключва политическото си заседание днес

    Фючърсите на акциите се отличиха с високи нива, ФЕД приключва политическото си заседание днес

    Фючърсите на акциите с малки промени при овърнайт търговията във вторник.

    Фючърсите на акциите се отличиха с високи нива, ФЕД приключва политическото си заседание днес

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average нараснаха с около 20 пункта, а фючърсите на S&P 500 завършиха с равенство. Фючърсите на Nasdaq 100 спечелиха 0,2%.

    Най-натоварената седмица на корпоративните печалби продължи и във вторник. Starbucks завърши своето фискално трето тримесечие със загуба. Въпреки това най-голямата световна верига за кафе повиши прогнозата за печалба за текущото тримесечие.

    Акциите на Advanced Micro Devices скочиха с над 9%, след като чипмейкърът отчете по-добри от очакваните тримесечни печалби.

    Инвеститорите очакват оценките за тримесечието на Boeing, General MotorsGeneral Electric, Qualcommа и PayPal.

    Изпълнителните директори на Amazon, Apple, Facebook и Google Alphabet ще дадат показания пред подкомитета за антитръстово управление днес, който извършваше целогодишна проверка на техните антиконкурентни практики. Междувременно Федералният резерв ще приключи двудневното си политическо заседание. Очаква се Централната банка да запази лихвения процент непроменен, за да подкрепи икономиката, която все още се бори с последиците от пандемията от коронавирус. ФЕД обяви, че ще удължи програмите си за спешни кредити до края на 2020 г.

    „Пазарите продължават да очакват свръхприспособимата политика на ФЕД", каза Бил Калахан, инвестиционен стратег от Schroders. „Като се има предвид, че все още сме в епицентъра на пандемията, единственият въпрос за инвеститорите е - какви ще са подвизите на ФЕД.“

    Eastman Kodak скочи с над 60% по време на търговията във вторник, след като президентът Доналд Тръмп обяви, че ще сключи сделка за работа с пионера на фотографията за производство на съставки в генетчни лекарства.

    Фед starbucks Фючърси на акции Eastman Kodak

    Оценка на новината

    0