• Фючърсите на акциите стартираха с печалбa по време на редовната сесия в сряда

    Фючърсите на акциите стартираха с печалбa по време на редовната сесия в сряда

    Инвеститорите очакват публикуването на първия доклад за БВП на САЩ от второто тримесечие.

    Фючърсите на акциите стартираха с печалбa по време на редовната сесия в сряда

    Фючърсите на акциите отбелязаха високи нива по време на търговията в сряда вечер, след последното изявление на ФЕД относно паричната политика, което се възприе като грандиозно.

    Големите технологични акции като Facebook, Amazon, Apple и Google Alpha се оказаха на печеливши позиции, като всяка от тях приключи сесията по-високо с над 1%. Изпълнителните директори на компаниите свидетелстваха в многочасово изслушване пред подкомитета на Камарата на съдебната власт за антитръстовия контрол. По време на изслушването се засегнаха редица опасения относно правомощията, които тези компании притежават и твърденията, че са ги използвали, за да се справят с конкуренцията.

    Изслушването засегна по-специфични въпроси, отколкото на предишните изслушвания. Мнозина, които наблюдават събитието обаче, посочват липсата на сближаване между въпросите на демократичните и републиканските депутати, и приемат това като знак, че изслушването е повече политическо признание, отколкото осезаема стъпка напред в прилагането на засилена регулация на тези фирми.

    „Конгресът показа, че не е на „ти“ с технологията. Демократите се притесняват от избора на потребителите, а републиканците - от цензурата на консервативните съобщения“, заяви Тод Джаблонски, главен инвестиционен директор на Principal Global Asset Allocation. „Трудно ми е да си представя едно единствено действие, което ще разреши проблемите с антитръстовите правила от всички страни.“

    Инвеститорите очакват тази сутрин публикуването на първия доклад за БВП на САЩ от второто тримесечие. Пазарните участници прогнозират, че това вероятно ще е най-лошият тримесечен резултат – свиване на БВП с до 34.5% на годишна база.

    В четвъртък сутринта ще бъде публикуван и седмичният доклад на Министерството на труда. Очаква се докладът да отчете втори ръст на новите искания за обезщетения за безработни до 1.445 милиона. Той обхваща месеците от април до юни, когато принудителното затваряне на бизнеса и социалното дистанциране постави САЩ в критично положение.

     

    печалба Фед доклад изслушване Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0