• Nasdaq Composite завърши с ниски нива по време на търговията в четвъртък

    Nasdaq Composite завърши с ниски нива по време на търговията в четвъртък

    Корпоративните печалби на големите компании се увеличиха.

    Nasdaq Composite завърши с ниски нива по време на търговията в четвъртък

    Фючърсите на акциите се повишиха в четвъртък вечерта, като Nasdaq скочи с над 100 пункта, или 1%, след повишаване на корпоративните печалби на големите компании.

    Всеки от технологичните титани като Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL) и Alphabet (GOOG, GOOGL), отчете тримесечни резултати, които потвърдиха доминирането на тези компании в пандемичната ера.

    Facebook увеличи приходите си с 11%. Рекламният й бизнес остана устойчив въпреки пандемията. Този на Alphabet обаче бе засегнат по-силно, като приходите от реклами от Google паднаха с 8% в сравнение с миналата година.

    Потребители на Facebook са се увеличили с 12% на месечна база - общо 2,7 милиарда.

    Amazon отчетe нетни продажби, които са нараснали с 40% през тримесечието.

    Apple отбеляза приходи от 59,7 милиарда долара през второто тримесечие, заради увеличаване на продажбите на продукти и услуги. Главният изпълнителен директор - Лука Маестри, заяви, че внедряването на следващия модел iPhone може да бъде „няколко седмици по-късно“ от обичайното, поради прекъсвания на веригата за доставки, свързани с пандемията. Apple също обяви разделяне на акциите си, като това ще ги направи по-достъпни за инвеститорите на дребно.

    Big Tech се отличи в рязък контраст с икономическите данни на САЩ, което потвърди най-лошия тримесечен спад на икономическата активност в САЩ през второто тримесечие. Докладите предполагат, че възстановяването от пандемията от коронавирус вероятно ще отнеме доста време.

    „Годишен спад от 32,9 % на БВП през второто тримесечие, подчертава безпрецедентното въздействие на пандемията върху икономиката“, пише Андрю Хънтър, старши американски икономист. „Очакваме, че ще отнеме години, за да бъдат напълно възстановени тези щети.“

    В петък ще бъдат публикувани отчетите за икономическите данни, анализ за личните доходи и разходи и проучване на потребителските настроения на Мичиганския университет. 

    Apple google акции facebook Amazon

    Оценка на новината

    0