• NatWest регистрира спад в първото полугодие

    NatWest регистрира спад в първото полугодие

    Банката заяви, че е отпуснала повече от 10 милиарда паунда държавно финансиране за спешни помощи на бизнеса

    NatWest регистрира спад в първото полугодие

    NatWest Group потъна в червеното през първата половина на годината, след като изгуби провизия в размер на 2,1 милиарда паунда (2,76 милиарда долара) за сметка на потенциален скок и заради загубите от заеми поради пандемията от COVID-19.

    Тримесечната такса достигна над очакванията на анализаторите от 1,7 милиарда паунда, според средната прогноза, изготвена от британския държавен кредитор и наложи провизиите за първите шест месеца на годината до 2,9 милиарда паунда.

    NatWest отчете 770 милиона паунда предсрочна загуба за първата половина в сравнение с печалба от 2,7 милиарда паунда за предходната година.

    Ново ребрандираната банка, която оттегли името на групата на Royal Bank of Scotland по-рано този месец, следва съперниците Barclays и Lloyds тази седмица, като заделя огромни провизии за потенциални загуби от заем.

    NatWest остава 62% собственост на данъкоплатците след спасяването си във финансовата криза 2008-09.

    Банката заяви, че е отпуснала повече от 10 милиарда паунда държавно финансиране за спешни помощи на бизнеса и предостави отпуски за плащания на почти четвърт милион потребители, които се борят да изплатят дългове.

    Главният изпълнителен директор Алисън Роуз заяви, че банката е добре капитализирана, за да издържи допълнителни икономически щети от пандемията.

    Ние сме в състояние да издържим не само последиците от COVID-19, но и да предоставим правилната подкрепа на онези, които ще се нуждаят от това най-много в трудните времена.“

    Основният капиталов буфер на банката е ключова мярка за финансовата сила - отчите се нарастане до 17.2% в сравнение с 16.6% в края на март.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00