• Фючърсите на акции със стабилни нива по време на търговията в неделя на фона на дискусията във Вашингтон

  Фючърсите на акции със стабилни нива по време на търговията в неделя на фона на дискусията във Вашингтон

  Разговорите във Вашингтон във връзка с приемане на новото законодателство остават на фокус.

  Фючърсите на акции със стабилни нива по време на търговията в неделя на фона на дискусията във Вашингтон

  Фючърсите на акциите поддържаха стабилни позициите си в неделя. Инвеститорите очакват поредния набор от доклади за корпоративните приходи за миналата седмица и състоянието на пазара на труда.

  Разговорите във Вашингтон във връзка с приемане на новото законодателство отново остават на фокус. В края на миналата седмица, депутатите от Демократичната и Републиканска партия разясниха подробностите относно предложените планове за икономическа помощ. От една страна, демократите настояха държавата да отпусне над 3 трилиона щатски долара, като с тях се подпомогнат държавните и местните власти, болниците и училищата. От друга страна, републиканският план за стимулиране предвижда държавно финансиране на институции, болници и училища, но в много по-малък размер - около 1 трилион долара

  Някои икономисти подчертават, че ако не се увеличат размерите на обезщетенията за безработица, това би довело до незабавно отрицателно въздействие върху потребителските разходи.

  Новите случаи на коронавирус нараснаха в някои щати през уикенда. Калифорния, най-многолюдният щат в страната, отчете в неделя повече от 9 000 нови случая. Общият брой на положителните проби в страната за този уикенд са над 500 000, което е прецедент. 

  Но други райони, като Аризона и Флорида, отчетоха намаляване на броя на новозаразените.

  Президентът на Федералния резерв на Минеаполис - Нийл Кашкари, заяви в свое интервю, че подкрепя налагането на по-строги мерки, които да спомогнат за предотвратяване на разпространението на коронавируса и да стабилизират икономическото възстановяване на САЩ.

  „Ако не вземем адекватни мерки и позволим на този вирус да продължи така бурно своето разпространение из цялата страна, ще станем свидетели на невиждани бизнес фалити. Икономиката ни ще пострада сериозно, а за нейното възстановяване ще са необходими години, а може би и десетилетия“, отбеляза Кашкари.

  Вашингтон Covid-19 Фючърси на акции Нийл Кашкари

  Оценка на новината

  0