• Фючърсите на Dow с понижени нива след ралито в понеделник

    Фючърсите на Dow с понижени нива след ралито в понеделник

    Фючърси на акции се отличиха с понижени нива във вторник, въпреки настроението на Уолстрийт за връщане на печалбите от предишната сесия.

    Фючърсите на Dow с понижени нива след ралито в понеделник

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се търгуваха със 107 пункта по-ниско, а тези на S&P 500 и Nasdaq 100 - с по 0,5% всеки.

    Уолстрийт излезе от силна сесия, като в понеделник Dow се повиши с 200 пункта.S&P 500 също приключи сесията с по-малко от 3% печалба в рамките на деня.

    Microsoft и Apple превърнаха технологичния сектор S&P 500 в печеливш, като се повишиха съответно 5,6% и 2,5%. Именно техехнологичният сектор е бил най-добре представящият се сектор през тази година, като отчита повишение с над 23% до момента.

    „Технологичните акции привлякоха значително внимание заради техните резултати и цялостната им възвръщаемост", каза Джим Полсен, главен инвестиционен стратег в The Leuthold Group.

    Продължават заседанията във връзка с новото законодателство, което да смекчи последиците от коронавируса и да предостави финансова помощ. Различията между демократи и републиканци пречат да се постигне консенсус по тези въпроси.

    И от двете партии са заявили, че се съгласяват да бъдат отпускани до 1200 долара на всеки гражданин, покриващ определените изисквания, но не се предвижда предоставяне на обезщетения за безработица, което неминуемо ще предизвика неодобрение сред гражданите.

    Dow Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0