• Nasdaq постави рекорд за пореден път по време на търговията в сряда

  Nasdaq постави рекорд за пореден път по време на търговията в сряда

  Търговията в сряда се отличи с положителен ход.

  Nasdaq постави рекорд за пореден път по време на търговията в сряда

  Фючърсните договори, обвързани с основните американски борсови индекси, се търгуваха на положителна територия в сряда вечерта.

  Фючърсите на Dow Jones Industrial Average добавиха 88 пункта, а тези на S&P 500 и Nasdaq-100 също завършиха с положителни показатели. Dow се повиши с около 370 пункта.

  Цикличните сектори, допринесоха най-много за печалбите на пазара по време на редовната търговия в сряда и позволиха на Dow (с 1.39%) и S&P 500 (до 0.64%) да изпреварят Nasdaq Composite (до 0.52%). Въпреки това Nasdaq Composite достигна своя 31-и рекорд за 2020г.

  Основните пазарни индекси поддържат стабилни показатели през тази седмица, съответно с 2.9%, 1.7% и 2.3%.

  Поглед към Вашингтон:

  Президентът Доналд Тръмп заяви, че ще подкрепи предоставянето на допълнителна финансова помощ за сектора на американските авиолинии.

  "Смятам, че е много важно да подкрепим авиокомпаниите", каза Тръмп"Не можем да позволим загуби в транспортната си система".

  В докладите от сряда стана ясно, че е постигнат съществен напредък по отношение на изготвянето и приемането на законопроекта свързан с мерките срещу коронавируса.

  Белият дом отстъпи от първоначалното си противопоставяне за продължаване на федералната подкрепа за безработица. Екипът на Тръмп предложи допълнителното финансово обезщетение за безработица да е размер на 400 долара на седмица, което да се изплаща до края на декември.

  Междувременно демократите намалиха искането си за финансиране на пощенските услуги в САЩ от 25 милиарда долара до 10 милиарда долара .

  Седмичните данни предоставят на Уолстрийт критичен поглед върху пазара на труда. Очакват се още 1.423 милиона подадени заявления за обезщетения за безработица през седмицата, приключила на 1 август.

  Миналата седмица правителството заяви, че за седмицата, приключила на 25 юли, исканията за безработица са нараснали с 1,434 милиона.

  САЩ Доналд Тръмп Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции

  Оценка на новината

  0