• Фючърсите на акциите със стабилни показатели, инвеститорите очакват обявяването на отчета за пазара на труда през юли

    Фючърсите на акциите със стабилни показатели, инвеститорите очакват обявяването на отчета за пазара на труда през юли

    Пазарът на златото се покачи с над 2000 долара за унция.

    Фючърсите на акциите със стабилни показатели, инвеститорите очакват обявяването на отчета за пазара на труда през юли

    Фючърсите на акциите завършиха с малки промени търговията в четвъртък вечер. Инвеститорите са фокусирани върху резултатите от юлския доклад за работните места, който ще хвърли поглед върху сигналите за посоката и темповете на икономическа активност на фона на задълбочаващата се пандемия. Дебатите във Вашингтон във връзка с новото закодонателство ще продължат и днес, като законодателите сигнализират, че е малко вероятно те да приключат до края на тази седмица, както бе предвидено по-рано.

    Nasdaq Composite завърши на рекордно високо ниво, S&P 500, Facebook (FB), Apple (AAPL) и Amazon (AMZN) също финишираха с положителни показатели.

    UBER отчете своя първи спад в приходите за тази година. Брутните резервации в бизнеса с доставката на храна на компанията са повече от удвоени. Наскоро обаче дружеството потвърди, че очаква да достигне коригираната печалба на EBITDA през 2021 г. 

    Месечният доклад за работни места на Министерството на труда от днес ще разкрие пълната картина на състоянието на американската икономика за миналия месец. Икономистите очакват положителни показатели в сравнение с мрачните прогнози от юни.

    „Като цяло очакваме резултатите от доклада за заетостта през юли да бъдат положителни, което ще увеличи подобрението на пазара на труда в САЩ, сподели Сам Булард, старши икономист за корпоративно и инвестиционно банкиране на Wells Fargo. "Въпросите около силата и продължителността на икономическия отскок се увеличават, като се има предвид неотдавнашното увеличаване на броя на заразените от коронавирус в страната. Това засили несигурността дали държавните и местните икономики могат да продължат процеса на възстановяването си, запазвайки пазарите фокусирани върху показателите на пазара на труда".

    Apple facebook Amazon Uber Nasdaq Composite Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0