• Фючърсите на акции със смесени нива по време на търговията в неделя

    Фючърсите на акции със смесени нива по време на търговията в неделя

    Очаква се акциите да отбележат "заглушен" старт на седмицата.

    Фючърсите на акции със смесени нива по време на търговията в неделя

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average се повишиха с 76 пункта, което показа печалба от около 66 точки на открития пазар. Фючърсите на S&P 500 също отбелязаха печалба, докато тези на Nasdaq 100 бяха незначително по-ниски.

    Миналата седмица Уолстрийт беляза силно седмично представяне. Dow се повиши с 3,8% и записа най-голямата си седмична печалба от юни насам. S&P 500 и Nasdaq Composite се покачиха с 2.5% всеки. Печалбите от миналата седмица идват в исторически труден период за пазара, тъй като през август стартира най-лошия тримесечен период за S&P 500Facebook, Apple и Microsoft нараснаха с над 3% всеки.

    Президентът Доналд Тръмп подписа няколко изпълнителни заповеди, насочени към удължаване на федералната помощ за безработица. Ходовете на Тръмп идват, след като миналата седмица лидерите на Конгреса не успяха да постигнат напредък в разговорите във връзка с новото законодателство за стимулиране на борбата с коронавируса.

    Продължава разпределението на  обезщетения за безработица, отлагат се плащанията по студентски заеми до края на 2020 г. и се осигурява данъчна ваканция. Обезщетението за безработица ще продължи да се изплаща, но в намален размер - 400 долара на седмица. Първоначално обезщетението осигуряваше на работниците, засегнати от пандемията, 600 долара на седмица.

    „Фискалната скала все още е застрашена от понижение през месец август“, каза Анета Марковска, главен финансов икономист в Джефрис. Марковска отбеляза обаче, че това ще бъде „краткотрайно явление“.

    „До септември поредният кръг от федералната финансова подкрепа ще даде положителна скорост. Повторното отваряне на училищата, дори и само в някои щати, ще засили положителния импулс. Ще се възобнови пазаруването на учебни материали, дрехи и други пособия, а родителите ще имат възможност да се върнат на работа отново през септември “, допълни тя.

    Доналд Тръмп Dow Nasdaq Composite Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0