• Фючърсите на акции завършиха с по-ниски нива след смесената сесия на Уолстрийт в понеделник

    Фючърсите на акции завършиха с по-ниски нива след смесената сесия на Уолстрийт в понеделник

    S&P 500 записа седмата си поредна печалба.

    Фючърсите на акции завършиха с по-ниски нива след смесената сесия на Уолстрийт в понеделник

    Фючърсите на акции се отличиха със спад в понеделник вечерта след смесена сесия на Уолстрийт. Ситуацията при технологичните акции е следната - Nasdaq завърши с понижени показатели, докато S&P 500 и Dow отбелязаха повишение.

    S&P 500 записа седмата си поредна печалба в понеделник, с което индексът на сините чипове достигна 0.8%. Акциите на Facebook (FB), Amazon (AMZN) и Netflix (NFLX) бяха малко по-ниски по време на късната търговия, което увеличи загубите от редовната сесия. Цените на суровия петрол се повишиха най-много от близо 3 седмици насам.

    Вниманието на инвеститорите остана ангажирано с перспективите за по-нататъшно фискално стимулиране от Конгреса, след като президентът Доналд Тръмп през уикенда подписа набор от изпълнителни заповеди за предоставяне на финансова подкрепа без участието на Конгреса. Губернаторът на Ню Йорк - Андрю Куомо, каза, че заповедта да накарат държавите да намалят част от средствата по предложеното от Тръмп засилено обезщетение за безработица „само копае дупката по-дълбоко“ за държави, които вече се борят с бюджетния дефицит. По-нататъшните дискусии за стимулиране в Конгреса обаче са "затихнали".

    Съсредоточаването върху състоянието на фискалните стимули и нарастващото напрежение между САЩ и Китай са на преден план. Инвеститорите зорко следят ситуацията в страната и очакват да получат информация за индекса на цените на производителите на Бюрото по трудова статистика (PPI). Той вероятно ще покаже 0,3% увеличение на цените на производителите след неочаквания спад през юни тази година.

    Китайският производител на електрически автомобили Nio (NIO), SoftBank (9984.T) и InterContinental Hotels (IHG) стартираха със забележителни резултати по време на ранната търговия днес.

    facebook Netflix Dow Nasdaq Фючърси на акции NIO

    Оценка на новината

    0