• Акциите на Moderna и Tesla скочиха по време на късната търговия във вторник

    Акциите на Moderna и Tesla скочиха по време на късната търговия във вторник

    Сезонът на печалбите продължава и в сряда.

    Акциите на Moderna и Tesla скочиха по време на късната търговия във вторник

    Фючърсите на акции стартираха ударно търговията във вторник. Сесията изпрати S&P 500 на рекордни нива преди затварянето. 

    Акциите на Moderna (MRNA) скочиха повече от 10%. Компанията обяви сделка за снабдяване на американското правителство със 100 милиона дози от кандидата си за ваксина срещу COVID-19, която в момента се тества на доброволци в последния етап от клиничното й проучване. Междувременно акциите на Tesla (TSLA) нараснаха със 7%, след като компанията обяви разделяне на акции в съотношение пет за една.

    Сезонът на печалбите продължава и в сряда. Lyft (LYFT), Tencent (0700.HK) и Cisco (CSCO) поддържат сравнително високи нива.

    Поглед към Вашингтон:

    Не се проведе планираната среща между министърът на финансите Стивън Мнучин, представителят на Белия дом - Марк Медоуз, ораторът Нанси Пелоси и лидерът на малцинствата в Сената - Чък Шумер, за обсъждане на новия помощен пакет от средства. Депутатите все още не могат да преодолеят дълбоките различия относно вида, продължителността и размера на финансовата помощ, която трябва да бъде отпусната в подкрепа на държавните и местни власти.

    Други национални развития също добавиха рисково настроение във вторник следобед. По време на конференция Big Ten и Pac-12 обявиха, че ще отложат своите есенни спортни сезони, тъй като опасенията за продължаващата пандемия на коронавирус нарастват.

    "Колежанският футбол през есента ще се смята за знак за връщане на живота към нормалното му състояние", отбеляза Джим Бианко, президент и изпълнителен директор на Bianco, по време на "Финалния кръг" във вторник. "Отлагането на сезона е индикация, че това все още е невъзможно да се случи" каза Бианко. 

     

    печалба Tesla Фючърси на акции Moderna

    Оценка на новината

    0