• Фючърсите на акциите с малки промени по време на търговията в сряда, S&P 500 на крачка от нов рекорд

  Фючърсите на акциите с малки промени по време на търговията в сряда, S&P 500 на крачка от нов рекорд

  Tрите основни индекса направиха пауза след силна акция по-рано през деня.

  Фючърсите на акциите с малки промени по време на търговията в сряда, S&P 500 на крачка от нов рекорд

  По време на редовната сесия S&P 500 за кратко надмина рекордното си ниво на затваряне от 19 февруари, преди да завърши малко под него. Секторите на информационните технологии, здравеопазването и потребителите спечелиха аванс на индекса от 1.4%.

  Подобряването на перспективата относно Covid-19 в САЩ, заедно с резултатите от по-добри от печалби сред големите корпорации, дават индикации за увеличаване на печалбите.  Несигурността в икономическите и политическите перспективи обаче остава, заявиха анализаторите. 

  Броят на хоспитализираните в Тексас намаляват драстично. Тези в Калифорния също отбелязват тенденция на понижаване, като губернаторът Гавин Нюзъм предположи, че държавата е „обърнала ъгъла” на пандемията.

  „Забелязва се и известно намаление в броят на заболелите от COVID-19 в световен мащаб“, каза Ед Клисолд, главен американски стратег на изследователската група „Нед Дейвид“. 

  След затварянето на пазара в сряда, Lyft (LYFT) отчете по-малка от очакваната загуба през второто тримесечие, а спадът в приходите през второто тримесечие беше малко над 60%, тъй като пандемията премахна търсенето на риболов. Компанията поддържа перспективите си да достигне коригирана печалба на EBITDA до края на следващата година.

  Поглед към Вашингтон:

  Инвеститорите продължават да се надяват, че законодателите в крайна сметка ще съгласуват различните си искания и ще стартират приемане на новото законодателство. Въпреки това перспективите за краткосрочна сделка все още изглеждат невъзможни.

  Министърът на финансите - Стивън Мнучин, предложи Белият дом да не отстъпва от позицията си и да продължи да подкрепя предложението на Сенатските републиканци за 1 трилион долара, въпреки призивите на демократичните депутати за поне два пъти по-голяма сума. Демократичният лидер на Сената - Чък Шумер и председателят на кабинета - Нанси Пелоси, заявиха в съвместно изявление в отговор на изказванията на Мнучин, че „са готови да направят компромис за помощен пакет от 1 трилион долара, но ако наистина ще се отпуснат тези финансови средства“.

  Очаква се днес докладът на Министерството на труда относно седмичните искания за осигуряване за безработица да отрази нарастващи икономически щети от пандемията COVID-19. Предполага се, че още 1,1 милиона американци са подали нови искания за обезщетения миналата седмица.

  индекси Стивън Мнучин пандемията COVID-19 Фючърси на акции

  Оценка на новината

  0