• Goldman Sachs: Следващата голяма инвестиционна възможност

    Goldman Sachs: Следващата голяма инвестиционна възможност

    Goldman Sachs ще се стреми към ръст от 5,6% на БВП в световен мащаб през 2021 г., който ще бъде значително подобрен от очакваното през тази година 5% падение.

    Goldman Sachs: Следващата голяма инвестиционна възможност

    Може би е време за пауза на горещата търговия с големите имена от 2020 г., като Zoom (ZM) и Advanced Micro Devices (AMD). Стратезите и инвеститорте обръщат поглед към някои по-малко вълнуващи индустриални и комунални запаси, като инвестиционната банка Goldman Sachs.

    Анализаторите увеличиха прогнозите си за печалба на сектора, позовавайки се на множеството причини, поради които Goldman Sachs успя да се задържи на фона на пандемията COVID-19.

    „Промишлените индустрии трябва да се възползват от подобряване на глобалния икономически растеж и потенциалните разходи за инфраструктура", каза Арджун Менон от Goldman.

    „Подобряването на глобалния икономически растеж и ниските лихвени проценти са опасни за пазара на акции. Но ниските лихвени проценти като защитен фактор означават, че общата доходност от паричната възвръщаемост вероятно ще бъде ключов фактор за резултатите до края на тази година", добави Менон.

    Goldman продължава да поддържа възгледите и препоръките си относно здравеопазването, недвижимите имоти, енергията и материалите.

    Ръстът и присъствието на Goldman придава валидност на пазарите, които не са привличали внимание досега. Не всички на Уолстрийт обаче са готови да инвестират в нея.

    „След като икономиката наистина започне да се възстановява, ще настъпи период на цикличност. Така че в крайна сметка, да, това ще бъде голямата търговия вероятно през следващите 12 до 18 месеца“, отбеляза Нед Дейвис, изследващ американски стратег.

     

     

    ръст инвестиция Goldman Sachs

    Оценка на новината

    0