• Фючърсите на акции отбелязаха смесена сесия по време на търговията в четвъртък

    Фючърсите на акции отбелязаха смесена сесия по време на търговията в четвъртък

    Технологичните акции Nasdaq, S&P 500 и Dow се отличиха с променливи показатели.

    Фючърсите на акции отбелязаха смесена сесия по време на търговията в четвъртък

    Акциите на Apple (AAPL) се повишиха до рекордно високи стойности в четвъртък. Bloomberg съобщи, че производителят на iPhone се готви да пусне нов пакет за абонамент, който ще включва пакет от предлаганите от него услуги като Apple Music и Apple TV + в опит да отключи нов повтарящ се поток от приходи. Междувременно, Epic Games подадоха иск срещу Apple, след като нейната игра „Fortnite“ беше премахната от App Store. Разработчикът създаде система за разплащане в приложението, за да заобиколи App Store и да избегне Apple с цел да събира обичайната си 30% комисионна при покупки на приложения.

    Участниците на пазара продължиха да анализират прогнозите от четвъртък, в това число и публикуваните седмични доклади за обезщетения за безработица, които отразиха първото понижение от началото на пандемията - под 1 милион нови искания. 

    Сенатът на САЩ излезе в августовската почивка в четвъртък, без да приеме нов законопроект. Ключовите преговори между депутатите се отложиха за след ваканцията. Но експертите са обнадеждени, че дори и след нея едва ли ще бъде постигнат някакъв консенсус между тях. 

    Инвеститорите ще получат още няколко доклада за състоянието на американския потребител в петък. Отчетът за продажбите на дребно на Министерството на търговията се очаква да покаже забавяне на месечната печалба от 2,0%, което е спад от 7,5% през юни, тъй като възстановяването от историческия спад през април все още е в ранния си етап.

    Apple Dow Nasdaq Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0