• Фючърсите на акции поставиха нови рекорди

    Фючърсите на акции поставиха нови рекорди

    S&P Dow Jones Indices обяви, че три нови компании ще се присъединят към Dow Jones Industrial Average.

    Фючърсите на акции поставиха нови рекорди

    Фючърсите на акциите се търгуваха високо в понеделник вечерта, което доведе до свежи рекордни нива.

    Промишлените, финансовите и енергийните компании оглавиха напредъка на деня, като Dow от 30 акции завърши с 1,4% повишение.

    Печалбите дойдоха, след като инвеститорите обърнаха поглед към спешното разрешение на Американската агенция по храните и лекарствата да се използва възстановителна плазма за лечение на хоспитализирани пациенти. Акциите на авиокомпаниите, както и тези за пътуване и развлечение, отбелязаха устойчивост в късната търговия. Инвеститорите съзират в предстоящето откритие на ефективна ваксина срещу коронавирус перспективи за възобновяване на бизнеса.

    След затварянето на пазара в понеделник, S&P Dow Jones Indices обяви, че три нови компании ще се присъединят към Dow Jones Industrial Average. Salesforce.com (CRM) ще бъде заменен от Exxon Mobil (XOM), като петролният майор е бил индекс компонент от близо век. Honeywell International (HON) ще замени Raytheon Technologies (RTX), а Amgen (AMGN) ще замени Pfizer (PFE). 

    Междувременно шепа софтуерни компании обявиха публично в понеделник, че апетитът на инвеститорите към рискови активи - и по-специално технологичните акции с висок потенциал за растеж - остава повишен. Сред тези компании е Snowflake, облачна платформа за данни, за която по-рано се спекулираше, че ще стане публична през тази година, след проведен кръг на финансиране, който я оцени на 12,4 милиарда долара през февруари. Компанията, макар и нерентабилна, отчете ръст на приходите, който се увеличи над два пъти  в сравнение с миналата година. Други софтуерни компании, които обявиха своя публичен проспект в понеделник, са Unity Software, Sumo Logic и JFrog.

    Сезонът на печалбите ще продължи с публично търгуваните софтуерни имена Autodesk (ADSK), Salesforce (CRM) и Intuit (INTU), които днес ще отчетат тримесечните си резултати. Търговците на дребно, включително Nordstrom (JWN) и Best Buy (BBY), също ще предоставят отчетите си във вторник.

    печалба Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции рекорди

    Оценка на новината

    0