• Nasdaq и S&P 500 с рекордни нива по време на търговията във вторник

    Nasdaq и S&P 500 с рекордни нива по време на търговията във вторник

    Акциите на Facebook (FB), Alphabet (GOOG, GOOGL) и Amazon (AMZN), също се изстреляха до най-високото си ниво досега.

    Nasdaq и S&P 500 с рекордни нива по време на търговията във вторник

    S&P 500 завърши редовната сесия във вторник с рекордно затваряне, отбелязвайки трети пореден сетълмент на индекса. Nasdaq също завърши с рекорд за четвърти пореден ден. Акциите на големите технологични компании като Facebook (FB), Alphabet (GOOG, GOOGL) и Amazon (AMZN), също се изстреляха до най-високото си ниво досега.

    Dow се понижи за първи път от четири сесии насам. Salesforce (CRM), който трябва да замени Exxon Mobil в Dow, се затвори на рекордно високо ниво и удължи печалбите си в края на търговията. Той оправда и очакванията за ръст за второто тримесечие, и повиши перспективите си за приходите за годината, поради увеличеното търсене на софтуерни продукти по време на пандемията COVID-19.

    Инвеститорите следят за нарастващото несъответствие в темповете на възстановяване в различни области на икономиката на фона на продължаващата пандемия. Индексът за доверие на потребителите на Конференцията, публикуван вчера сутринта, неочаквано спадна. Фискалните стимули за потребителите се намалиха, а замъглените перспективи около пандемията остават. Отслабването на доверието на потребителите оказва отрицателно влияние върху потребителските разходи, което представлява повече от две трети от икономическата активност на САЩ.

    Новите правителствени данни за пазара на жилища показват, че продажбите на жилища са скочили до най-високото си ниво от 14 години насам. Данните отразяват своеобразен бум на възстановяване на жилищния пазар в САЩ. Компанията за жилищно строителство Toll Brothers (TOL) отчете повишаване на продажбите през юли с 26%, достигайки най-високото  си фискално ниво.

    продажба на имоти facebook S&P Nasdaq рекордни нива

    Оценка на новината

    0