• Поредна рекордна сесия за S&P 500 и Nasdaq

    Поредна рекордна сесия за S&P 500 и Nasdaq

    Salesforce (CRM) скочи с 26%.

    Поредна рекордна сесия за S&P 500 и Nasdaq

    Напредъкът в технологичните акции задвижи широкия пазар, достигайки своя четвърти пореден рекорд. S&P 500 заяви 6% месечна печалба за август, а Nasdaq - 8,5% аванс. Всеки от Facеbook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL), Microsoft (MSFT) и Alphabet (GOOG, GOOGL), публикува най-високите си затварящи нива. Salesforce (CRM) скочи с 26%. Причината са рекордните продажби и обявяването за включването му в Dow Jones Industrial Average.

    Участниците на пазара се подготвят да получат обобщена информация от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл на годишния симпозиум по парична политика на централната банка. Събитието ще се проведе виртуално тази година, вместо на обичайното му място в Джаксън Хоул, Уайоминг. Пауъл ще обсъди текущите икономически перспективи на банкерите предвид пандемията на коронавирус и ще предостави актуализация на прегледа на рамката за парична политика на Федералния резерв.

    Икономистите вече започнаха да спекулират сключването и плана за действие на Федералния резерв, като някои очакват ФЕД да предложи само „умишлено неясна“ рамка, която да докара инфлацията малко над 2%. 

    „Вярваме, че FOMC [Федералният комитет за отворен пазар] е готов да предостави важна нова информация за предстоящото заключение на прегледа на инфлационната рамка. Комитетът е в основата на преминаването към гъвкав подход за насочване към средна инфлация. Отчитайки предизвикателствата и недостатъците при определяне на фиксиран период на гледане, FOMC ще се стреми средното ниво на инфлация в рамките на бизнес цикъла да достигне близо 2%", каза икономистката от Morgan Stanley Елън Зетнер.

    „Рамката отваря още една писта за FOMC за предоставяне на нови насоки през декември. Тепоказват, че ФЕД ще поддържа лихвените проценти в текущия целеви диапазон, докато инфлацията устойчиво достигне 2% в контекста на широко възстановяване на пазара на труда, което е в съответствие с максималната заетост на FOMC, добави Зетнер.

    В четвъртък инвеститорите ще получат последната седмична актуализация за състоянието на пазара на труда и информация за подадените искания за обезщетение. Очаква се броят им да е над един милион миналата седмица.

    Фед рекорд Nasdaq S&P 500 

    Оценка на новината

    0