• Dow скочи с 200 пункта при овърнайт търговията в четвъртък

    Dow скочи с 200 пункта при овърнайт търговията в четвъртък

    Анализаторите отбелязаха още, че всеки от S&P 500, Dow и Nasdaq нараства с 2,5%, като поддържа доброто темпо от юли насам.

    Dow скочи с 200 пункта при овърнайт търговията в четвъртък

    Фючърсите, обвързани с основните американски референтни ценни книжа, се повишиха по време на търговията в четвъртък. Индустриалните фючърси на Dow Jones скочиха с 211 пункта. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 също се търгуваха на положителна територия. 

    S&P 500 достигна нов максимум за пети пореден ден и за кратко бе над 3500 за първи път. Dow спечели 160 пункта и се затвори с положителни нива. Nasdaq отбеляза загуба от 0.3%, воден от спада в Apple и Amazon.

    Акциите отбелязаха тласък в четвъртък на фона на нестабилната търговия, след като Федералният резерв разкри голяма промяна в политиката, което ще позволи на инфлацията и заетостта да се повишат, за да продължат да поддържат икономиката.

    Този ход показва, че вероятно лихвените проценти ще останат близо до нула за дълъг период от време. Преди това централните банки увеличаваха лихвите, за да избегнат по-високите нива на инфлация.

    „Съобщението за преминаване към асиметричен подход за безработица е много важно и е добре дошло“, каза Грег Дако, главен американски икономист от Oxford Economics.ФЕД няма да бърза да повишава ставките. Ако, и когато процентът на безработицата спадне, ФЕД ще се стреми да гарантира, че ползите от по-свободната политика са възможно най-приобщаващи“. 

    Инвеститорите очакват обобщение за пазара на труда и настроението сред потребителите по-късно през деня.

     

    Apple Фед Dow Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0