• Фючърсите на акции с поредно печелившо рали през август

    Фючърсите на акции с поредно печелившо рали през август

    Dow стартира седмицата с три нови съставни части.

    Фючърсите на акции с поредно печелившо рали през август

    Фючърсите на акциите в САЩ се повишиха в понеделник сутринта, като средните фючърси на Dow Jones Industrial се достигнаха до 80 пункта. S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на положителна територия.

    S&P 500 отбеляза ръст от 7,2%, което го направи най-широкия пазарен индекс с най-голямата печалба през август от 1984 г. Dow събра повече от 8% печалба този месец и също се е насочил към най-добрия си август за последните 36 години.

    Печалбите от този месец тласнаха S&P 500 до рекордни нива. Междувременно Dow премахна загубите през 2020 г. в петък, като приключи сесията с годишна печалба от 0,4%.

    Ралитата през август доведоха до рязък отскок на пазара след ниските нива на 23 март. Оттогава Dow и S&P 500 са съответно 57% и 60.1%.

    „Надявахме се, че пазарът ще консолидира печалбите си от 23 март, давайки шанс на печалбата да се възстанови“, казва в бележка Ед Ярдени, президент и главен инвестиционен стратег в Yardeni Research. "Въпреки това, служителите на ФЕД продължават да увеличават цените на акциите, като се ангажират да поддържат лихвите близо до нулата за много дълго време ... Следователно, те подхранват стопяването на цените на акциите."

    По-рано тази година, Федералният резерв намали лихвите до нула и стартира отворена програма за закупуване на активи за подкрепа на икономиката след пандемията COVID-19. Миналата седмица Централната банка обрисува рамка на инфлационната политика, която ще запази лихвите по-ниски за по-дълго.

    В очевиден дългосрочен залог на глобалната икономика Уорън Бъфет обяви, че неговият конгломерат Berkshire Hathaway е придобил дялове от над 5% в петте водещи търговски компании в Япония. Тези компании са Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. и Sumitomo Corp. Петте предприятия внасят всичко от метали до храна в Япония и предоставят услуги на производителите.

    Salesforce, Amgen и Honeywell ще бъдат включени в Dow, замествайки дългогодишните компоненти Exxon Mobil, Pfizer и Raytheon Technologies в понеделник. Разделянето на акциите на Apple 4 за 1 също ще влезе в сила днес.

    Тази седмица ще бъде публикуван последният доклад за работни места в САЩ. Анкетирани икономисти от Dow Jones прогнозират, че през август са открити над 1 255 милиона нови работни места.

    Apple Фед Dow Berkshire Hathaway Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    0