• Какво се случи на борсата за акции през август?

    Какво се случи на борсата за акции през август?

    Търговците са нетърпеливи да проверят дали инерцията от предходния месец ще се пренесе и през септември, който на практика се обрисува като исторически тежък месец за инвеститорите.

    Какво се случи на борсата за акции през август?

    По-малко от 6 месеца след жестоката разпродажба, предизвикана от пандемията COVID-19, акциите успяха да стабилизират показателите си. Уолстрийт завърши август с "чудовищни" показатели, достигайки най-добрия си месец от 20 години насам. 

    Въпреки понижението в понеделник, страхотна поредица от последователни печеливши сесии доведоха Dow с над 7% по-високо през август - най-добрият му месечен резултат от 1986 г. Индексът S&P 500 също отбеляза най-добрия си месец от 1986 г. Ралито на технологичните акции донесе на Nasdaq над 10% печалба.

    Apple (AAPL) и Tesla (TSLA) скочиха, след като акциите им се разделиха в понеделник. Технологичните акции засилиха настроенията на пазара и спомогнаха за бурните ралита през август. Amazon (AMZN), Facebook (FB), Netflix (NFLX) и Alphabet (GOOG, GOOGL) се нареждат сред победителите.

    Икономически данни за август значително надминаха очакванията на Уолстрийт, като тези за личните доходи и разходи продължават да са стабилни. Икономистите смятат, че ръстът на третото тримесечие може да бъде "дори бум" в сравнение с предишните оценки, заяви JPMorgan Chase.

    Поглед към Вашингтон:

    Търговците са насърчени от политиката на ФЕД, която продължава да поддържа апетита за рискови инвестиции. Предположенията за възстановяването на САЩ опровергават голяма част от мрачните очаквания, свързани най-вече с ръста на заболелите от коронавирус. Безработицата все още е с високи нива, което е признак, че пазарът на труда не се лекува и все повече работници са принудени да напуснат работните си места.

    Въпреки това, насърчаването на състезание за създаване на ваксина срещу COVID-19,  дава на пазара известна доза надежда. 

    Фед Уолстрийт рали Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0